Novo Telegram ažuriranje donosi ograničenu transkripciju glasovnih poruka svim korisnicima

Uz mnoštvo novih funkcija, novo Telegram ažuriranje donosi svim korisnicima mogućnost pretvaranja glasovnih poruka u tekstualne, ali samo dva puta nedeljno

Novo Telegram ažuriranje donosi ograničenu transkripciju glasovnih poruka svim korisnicima

Pretvaranje glasovnih poruka u tekst će kroz novo Telegram ažuriranje biti dostupno, ne samo pretplatnicima, već svim korisnicima ove aplikacije na Android i iOS uređajima. Međutim, ova funkcija će biti ograničena samo na transkripciju dve poruke nedeljno.

Iako Telegram Premium korisnici već godinu dana mogu da uključe transkripciju glasovnih i video poruka, sada tu opciju donekle mogu koristiti i oni koji ne plaćaju pretplatu za korišćenje ove aplikacije. Da biste je isprobali, potrebno je da u okviru glasovne poruke koju želite da pretvorite u tekst samo dodirnete ikonu u njenom gornjem desnom uglu sa strelicom koja pokazuje smer ka slovu „A“ (→A). Nakon biranja ove funkcije, dobićete tekstualnu verziju glasovne poruke koju ste izabrali.

Telegram napominje da će biti potrebno malo vremena dok funkcija stigne do svih korisnika, jer je krenulo njeno postepeno uvođenje.

Osim toga, novo Telegram ažuriranje donosi i mnoštvo drugih funkcija. Jedna od njih je i poboljšana preporuka kanala. Kada se pridružite novom kanalu, videćete izbor sličnih javno dostupnih kanala kojima se možete pridružiti, a preporuke ćete moći da vidite u bilo kom trenutku odlaskom na profil kanala.

Uz to, sada možete da dodajete i video komentare ili reakcije na priče (Stories). Video komentare ćete moći da pomerate po ekranu ili da mu menjate veličinu. To je funkcija slična kao i na aplikaciji TikTok, a možete je uključiti tako što držite ikonu kamere u opciji uređivanja priča (Stories) kako biste snimili selfi video zapis.

Da biste podelili tuđu priču (Story), sada samo možete dodirnuti dugme za deljenje na samoj objavi, a zatim će vam se pojaviti opcija da je ponovo objavite. Pomenuti video komentari sada će biti dostupni i na tuđe priče koje ste podelili.

Unapređene su i dizajnerske funkcije, pa tako Premium korisnici mogu da podese svoje profile u jednostavnoj kombinaciji boja, dok svi mogu da primene prilagođene pozadine za svaku pojedinačnu konverzaciju, odnosno čet. Dodatno, administratori kanala mogu prilagode i emotikone koji se pojavljuju kao reakcije na poruke na kanalu.

Da biste proverili da li vam je novo Telegram ažuriranje već dostupno, uđite na svoju Telegram aplikaciju i probajte da pronađete neke od novih opcija koje stižu sa ažuriranjem. Ukoliko to i dalje nije slučaj, imajte još malo strpljenja, s obzirom na to da Telegram napominje da će funkcije stići do korisnika u svim regionima postepeno, a detalje o svim funkcijama možete pronaći na blog objavi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi