Telegram uvodi Stories (Priče)

Aplikacija za onlajn komunikaciju Telegram pridružuje se većini društvenih mreža jer uvodi opciju Stories (Priče) – objava koje nestaju posle određenog vremena

Telegram uvodi Stories (Priče)

Nakon što je uvela mnoge funkcije koje se sreću na klasičnim društvenim mrežama, aplikacija za razmenu poruka i praćenje vesti Telegram, sada uvodi i Stories (Priče). To je mešoviti medijski format koji je prvobitno popularizovala aplikacija Snapchat, posle čega su je preuzele praktično sve društvene mreže, ali i aplikacije za dopisivanje kao što je WhatsApp.

Ova funkcija podrazumeva objavljivanje sadržaja u vidu fotografije, video zapisa ili teksta na mrežu koja nestaje posle određenog vremenskog perioda, koji se dosad uglavnom svuda bio ograničen na 24 časa.

Osnivač i izvršni direktor aplikacije Pavel Durov objavio je ovu vest juče na svom Telegram kanalu. On je istakao da godinama unazad korisnici traže da se pomenuta opcija uvede u aplikaciju, kao i da takvi zahtevi čine više od polovine svih korisničkih zahteva za nove funkcije. Durov je istakao i da je kompanija u početku bila protiv uvođenja te funkcije, jer je ona dostupna praktično svuda, ali nakon velikog broja zahteva, odlučili su da ipak ispune želju svojim korisnicima.

Ono što će se razlikovati u Telegram Pričama u odnosu na ostale funkcije ovog tipa je to da će postojati mogućnost da se podesi vreme posle kojeg će objava isteći ili da se omogući da priča bude trajno dostupna. Osim toga, nova funkcija će podrazumevati detaljne kontrole privatnosti po kojima je Telegram poznat, podršku za prednju i zadnju kameru kao i za titlove.

Priče će Telegram profile korisnika učiniti informativnijim i šarenijim, istakao je Durov, dodavši da će kanali imati veću izloženost publici i pretplatnicima. On nije precizirao tačno vreme kada će funkcija postati dostupna, već je napisao da će se to desiti „uskoro“.

Novine na ovoj aplikaciji ne iznenađuju, posebno jer se konkurentske aplikacije stalno unapređuju dodavanjem novim funkcija. U poslednje vreme u ovom domenu prednjači WhatsApp aplikacija koja konstantno testira ili uvodi nove funkcije kako bi zadržala svoje korisnike koji su masovno počeli da prelaze na Telegram ili Signal aplikacije koje se ističu po boljim funkcijama privatnosti.

Izlete sa funkcijom Priče imale su i platforme YouTube, Twitter pa čak i Netflix. Međutim, svaka od njih ju je naposletku ukinula.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi