Stiže više WhatsApp naloga na jednom uređaju

Sličnu funkciju koju ima društvena mreža Instagram, Meta sada testira na drugoj aplikaciji: više WhatsApp naloga na jednom uređaju za Android operativne sisteme

Stiže više WhatsApp naloga na jednom uređaju

Aplikacija za dopisivanje u vlasništvu kompanije Meta testira ažuriranje koje bi trebalo da omogući korišćenje više WhatsApp naloga na jednom uređaju na Android operativnim sistemima, otkriva WABetaInfo.

Ukoliko funkcija prođe beta testiranje, ona bi trebalo da funkcioniše slično kao i na društvenoj mreži Instagram, koja je takođe u Meta vlasništvu. Naime, u podešavanjima naloga na WhatsApp aplikaciji pojaviće se opcija dodavanja novih naloga, koji ujedno neće obrisati postojeći. Između više naloga korisnici će moći da se prebacuju prema potrebama, baš kao i na Instagram mreži.

Nova funkcija može da koristi ljudima koji koriste poslovni i privatni broj telefona, a koji su do sada morali da imaju dva uređaja da bi ih koristili istovremeno. Ova funkcija bi trebalo da bude još lakša za korišćenje, samim tim jer WhatsApp, između ostalog, radi i na uvođenju korišćenja korisničkih imena umesto brojeva telefona.

Više WhatsApp naloga u nizu novina: Kontrola štete ili želja za napretkom

Novo testiranje stiže posle sličnog, aktuelnog ažuriranja aplikacije tzv. „Companion“ režima koji omogućava korisnicima da koriste jedan isti WhatsApp nalog na do čak četiri telefona. Ranije su korisnici mogli da jedan nalog povežu na najviše jedan telefon paralelno sa jednim tabletom i računarom.

Međutim, i dalje ne postoji jasna vremenska odrednica kada i da li će najnovije testiranje sa više naloga ući u zvaničnu upotrebu i hoće li se posle preneti na iOS operativne sisteme takođe.

WhatsApp u poslednje vreme sve više uvodi i testira nove funkcije na svoju aplikaciju kao što je pomenuto korišćenje korisničkih imena, zatim deljenje ekrana u video pozivima, izmena poslatih poruka, stavljanje zasebnih šifri na konverazacije i drugo. S obzirom na njihov broj i učestalost, izgleda kao da aplikacija trenutno vrši „kontrolu štete“ jer je sve češće pod kritikama o lošoj zaštiti korisničke privatnosti. Samim tim polako broji sve manje korisnika, posebno sa razvojem konkurentskih aplikacija kao što su Signal i Telegram, koje postaju sve popularnije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi