WhatsApp ubacuje deljenje ekrana u video pozivima

Još jedna nova WhatsApp funkcija stigla je u Google Play beta program koja donosi deljenje ekrana u video pozivima na Android uređajima

WhatsApp ubacuje deljenje ekrana u video pozivima

Nova verzija aplikacije WhatsApp bi trebalo da bude dostupna većem broju korisnika u narednim nedeljama, i ona uvodi deljenje ekrana u video pozivima, piše WABetaInfo.

Popularna funkcija dostupna na drugim platformama koje se uglavnom koriste za poslovne sastanke kao što su Zoom i Microsoft Teams, a ona prikazuje sadržaj ekrana korisnika onom ko je na drugom kraju video poziva,

WhatsApp sada želi da uvede ovu opciju, a ikonica će nalaziti na dnu video poziva uz postojeće opcije promene kamere i isključivanja zvuka. Dodirom na novi taster pre omogućavanja deljenja ekrana će se pojaviti prozor sa pitanjem da li želite da započnete proces deljenja ekrana.

Naravno, pitanje dolazi uz napomenu da će WhatsApp imati pristup svim lozinkama, fotografijama i ostalom sadržaju koji prikažete, što je interesantno, jer WhatsApp promoviše end-to-end enkripciju, koja podrazumeva da su podaci enkriptovani, i da im niko sem učesnika razgovora ne može pristupiti.

Ukoliko korisnici prihvate ovaj zanimljivi uslov korišćenja nove funkcije, moći će da dele svoj ekran u video pozivima.

Međutim, s obzirom na već postojeće kritike o lošoj zaštiti privatnosti u ovoj aplikaciji za komunikaciju, korisnici koji su zabrinuti za bezbednost svojih podataka bi trebalo bolje da razmisle o pokretanju nove funkcije. Treba napomenuti i da deljenje ekrana možda neće raditi na starijim Android modelima, kao i u većim grupnim video pozivima.

Ovo je samo jedno u nizu novih ažuriranja koje WhatsApp u poslednje vreme uvodi na svoju aplikaciju. Nedavno je u beta testiranje pušteno i korišćenje korisničkih imena, a u zvaničnu verziju je uvedeno stavljanje šifre na konverzacije koje izaberete.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi