WhatsApp dodaje prečicu za brze odgovore, indikatore end-to-end šifrovanja

WhatsApp donosi ovu vizuelnu promenu sa namerom da podseti korisnike da je privatnost jedan od prioriteta kompanije

 
WhatsApp, popularna aplikacija za razmenu poruka, spremna je da predstavi novu prečicu za brze odgovore za aplikaciju WhatsApp Business. Za one koji ne znaju, ova funkcija omogućava kompanijama da šalju često korišćene tekstualne odgovore uz pomoć prečica na tastaturi, a da ih zapravo ne kucaju. WhatsApp, sa nedavnim ažuriranjem aplikacije WhatsApp Business, dodao je novu prečicu za funkciju Brzi odgovori u meniju za deljenje.
Da bi poslala često korišćeni tekstualni odgovor, preduzeća mogu da otkucaju „/“ u boks za ćaskanje, nakon čega će im biti prikazana lista poruka koje mogu da pošalju. Nova prečica se za sada koristi za iOS i Android beta testere WhatsApp Businessa.
Osim dugmeta prečice za brze odgovore za preduzeća, izgleda da se WhatsApp sprema da uvede ažuriranje i za normalnu WhatsApp aplikaciju. Novo ažuriranje će prikazati šifrovanu poruku kroz korisnički interfejs. WhatsApp ćaskanje, pozivi i statusi su šifrovani od kraja do kraja, i osim pošiljaoca i primaoca, niko ne može da čita tekstualne poruke ili da sluša pozive.
WhatsApp donosi ovu vizuelnu promenu sa namerom da podseti korisnike da je privatnost jedan od prioriteta kompanije. Možemo očekivati da će kompanija u narednim nedeljama široko uvesti ove funkcije za sve korisnike.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi