One UI 7.0 je sada zvanično najavljen od strane Samsunga

Samsung zvanično najavio One UI 7.0 na Samsung Developer Conference (SDC) 2024 donoseći značajna unapređenja dizajna korisničkog interfejsa

One UI 7.0 je sada zvanično najavljen od strane Samsunga

Pre nekoliko sati, Samsung je na SDC 2024 događaju zvanično predstavio One UI 7.0. Kompanija je najavila da će novo ažuriranje doneti značajna poboljšanja u dizajnu korisničkog interfejsa, ali nije prikazala detalje na sceni. Međutim, uspeli smo da provedemo neko vreme sa Galaxy S24 Ultra uređajem koji koristi ranu verziju One UI 7.0 (zasnovanu na Androidu 15), a možete ga videti u hands-on videu ispod.

Hands-on video sa One UI 7.0

Prvi pogled na One UI 7.0 dolazi sa Galaxy S24 Ultra (američka varijanta) na SDC 2024 događaju. Uređaj je imao Android 15 i verziju firmvera S928USQU3BXI2. Novi softver donosi potpuno novi dvostrani dizajn brze kontrolne table. Možete pristupiti obaveštenjima povlačenjem sa gornjeg levog dela ekrana, dok povlačenjem sa gornjeg desnog dela otkrivate prečice za brza podešavanja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Obaveštenja su sada istaknutija i imaju kružne ikone, a efekat zamućenja pozadine je znatno jači u poređenju sa One UI 6.1.1. Pored toga, brza podešavanja sada imaju zaseban odeljak za kontrolu zvuka i audio opcije, a možete prilagoditi njihov raspored. Task changer (interfejs za multitasking) sada ima novu animaciju i izgled. Tabovi aplikacija sa leve i desne strane glavnog Tab-a su blago nagnuti (sa slojevitim efektom) za trodimenzionalni izgled.

Folder sa aplikacijama sada ima traku za pretragu na dnu, što olakšava pretragu aplikacija i drugih sadržaja. Stock aplikacija kamere je doživela značajan redizajn, spajajući sve kontrole i režime kamere na dno ekrana. Efekat zamućenja pozadine u folderu sa aplikacijama i multitasking meniju je snažniji, stavljajući veći fokus na elemente u prvom planu. Primećuju se fluidnije i glatkije animacije i tranzicije kroz One UI 7.0. Samsung je takođe promenio ikone nekih od svojih stock aplikacija, uključujući Kameru, Kontakte, Galaxy Store, Galeriju, Telefon, Samsung Internet i Settings. Čini se da kompanija zamenjuje AR Emojis sa Galaxy Avatars prenosi Sammobile.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi