Pretvorite vaš obični notch u Dynamic Island, upalite kameru ili lampu ili nešto drugo korisno

„Touch the notch“ je zabavna aplikacija koja vam omogućuje da „notch“ na telefonu iskoristite za neke prečice koje olakšavaju brzo prozivanje kamere ili baterijske lampe na telefonu i još puno toga korisnog

Pretvorite vaš obični notch u Dynamic Island, upalite kameru ili lampu ili nešto drugo korisno

Ah taj „notch“. Još od momenta kada je prvi put stigao na telefone podelio je korisnike oko stava da li je koristan ili ne. Zato ga volite ili ne volite, nema onih neopredeljenih.

Tek, prošlo je neko vreme otkako je „izrez“, ili kako god to želite da nazovete, postao standardna opcija na pametnim telefonima novije generacije. Iako ga je Apple nadogradio u vidu nečeg sličnog što naziva terminom „Dynamic Island“, mnogi Android telefoni i dalje koriste jednostavan izrez na vidljivom delu ekrana koji izgleda kao da je na njemu probušena rupa. I ona može biti različitog oblika, manja ili veća u zavisnosti od konkretnog modela telefona.

Neki dovitljiviji proizvođači Android telefona su čak kreirali sopstvenu verziju „Dynamic Island“ funkcije.

Imate notch na telefonu, pretvorite ga u Dynamic Island brzo i lako

Sada je tu, „Touch the Notch“ stigao da spase sve one koji se osećaju na neki način zapostavljeni jer do sada nisu imali kompletan spisak funkcionalnosti koje možete dobiti na modelima sa „Dynamic Island“ funkcijom.

„Touch the Notch“ je jednostavna, nezahtevna aplikacija koja radi brzo i omogućava vam da dodate razne funkcionalnost i brzo ih startujete jednim dodirom izreza na vašem telefonu.

Aplikacija je zbog toga ponela prikladan naziv „Touch the Notch i radi iznenađujuće dobro; sve što treba da uradite je da ga instalirate, dodelite potrebne dozvole i sve je spremno. U početku možete imati problem da istrenirate svoje prste za korišćenje izreza u svrhu prozivanja funkcija koje do sada nije imao. Takođe, možete biti previše oprezni kada je u pitanju dodirivanje prednje kamere/izreza zbog otisaka prstiju koji tamo ostaju, ali suštinski gledano koncept ove aplikacije je super kul.

Na „screenshot-ovima“ se vidi kako različite funkcije možete da koristite, na jedan dodir, dugi dodir, dvostruki klik, prevlačenje levo i desno. Iskreno, uz „Touch the Notch“, ste upravo  otključali potpuno novi nivo prilagodljivih funkcionalnosti. Najbolje od svega je što sve to radi iznenađujuće dobro.

Slične aplikacije već postoje, ali ono što najviše iznenađuje kod ove je koliko aplikacija dobro reaguje. Bez obzira da li otvarate kameru, uključujete baterijsku lampu ili pokrećete neku aplikaciju, sve funkcije rade kako je predviđeno i super brzo reaguju. Čak vam i haptička povratna informacija govori da ste dotakli pravo mesto. „Touch the Notch“ je potpuno besplatan bez ikakvih skrivenih funkcija zaključanih iza paywall-a. Ako želite da je isprobate na svom Android uređaju, možete je besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice, piše wccftech.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi