Android 14 donosi satelitsku razmenu SMS poruka na Pixel i Galaxy telefonima

Komunikacija mobilnih telefona pomoću satelitske veze postaje realnost. Poslednja iPhone generacija je podržava već neko vreme, a sada i Android 14 telefoni

Android 14 donosi satelitsku razmenu SMS poruka na Pixel i Galaxy telefonima

Prema najnovijim informacijama koje dolaze do nas, izgleda da sateltiska komunikacija pomoću mobilnih telefona stiže i na Android modele, pošto su Samsung Galaxy i Google Pixel dobili podršku za ovu dugo očekivanu funkciju, a biće naširoko dostupna jednom kada Android 14 bude javno dostupan za korišćenje i upotrebu.

Očigledno je da će kada jednom ova opcija postane opšte dostupna, zahtevati odgovarajući hardver da bi uopšte radila. Dakle, Android 14 i Google su odradili svoj deo posla, a sve ostalo je na proizvođačima telefona da omoguće ovu funkciju.

Andorid 14 čini satelitsku razmenu SMS poruka mogućom, isprva na Galaxy i Pixel telefonima

Na osnovu tvita objavljenog sa Pixel #TeamPixel Twitter naloga, uskoro dobijamo podršku za razmenu SMS poruka satelitskom vezom zahvaljujući Android 14 sistemu. Kada ova funkcija konačno bude puštena u rad, isprva će biti dostupna na Google Pixel i Samsung Galaxy modelima telefona.

Izbor prvobitno podržanih modela ne iznenađuje, jer je Galaxy S22 Ultra prvi Android model koji je korišćen za poziv putem satelitske veze, iako ovaj telefon zvanično ne podržava ovu mogućnost.

Lista uređaja na kojima će satelitska komunikacija biti moguća još uvek nije poznata kada su u pitanju pametni telefoni, ali se zaista radujemo što ćemo konačno videti kako Android 14 koristi ovu krajnje korisnu funkciju. Takođe je važno napomenuti da su različiti modeli Android telefona drugačije napravljeni, posebno kada je u pitanju ugrađeni hardver od strane različitih proizvođača.

To znači da Samsung kao možda i najveći priozvođač Android telefona je ujedno i sa najvećim uticajem, dobio prioritet u korišćenju ove usluge na svojim aparatima, dok je isto tako moguće da druge kompanije neće predstaviti funkciju na svojim aparatima, uprkos najnovijoj verziji Android 14 OS-a koja podržava ovu funkciju, prenosi wccftech.

Šta god da se desi, Android 14 nije daleko, jer će ažuriranje početi u oktobru zajedno sa izlaskom Google Pixel 8 serije. Sada je već izvesno da će Tensor G3 imati hardversku podršku za funkciju komunikacije preko satelitske veze. Pored toga, izvesno je da će početi da se pojavljuju novi flegšip telefoni, što znači da ćemo videti neki novi i u pogledu karakteristika ubedljiviji hardver iz raznih kompanija koji će pokretati telefone sa podrškom satelitskih SMS-ova i drugih funkcija komunikacije zasnovane na satelitskoj vezi.

Satelitska komunikacija na telefonima je funkcija pred kojom predstoji još uvek dug razvojni put, ali isto tako je realnost da je Android 14 uvodi u mejnstrim tržište. Ovde je važno razumeti da ćemo dobijati sve više i više funkcija koje se vrte oko ove vrste komunikacione veze i zaista se nadamo da će sve više proizvođača Android uređaja podržati ovu mogućnost kako bismo mogli da raspolažemo i po potrebi koristimo, najmoderniju tehnologiju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi