Izašao Android 14 beta, finalna verzija je sledeća

Sa novim mesecom stigla je i nova, verovatno poslednja Android 14 beta verzija u kojoj su svi API protokoli konačni i zadržaće se u zvaničnoj verziji OS

Izašao Android 14 beta, finalna verzija je sledeća

Počeo je novi mesec što znači da je vreme za još jednu, u ovom slučaju četvrtu beta verziju predstojećeg Android operativnog sistema (OS). To je verovatno poslednja Android 14 beta verzija i u stvari je drugo izdanje “stabilne platforme” što znači da su svi API protokoli za programere i ponašanja aplikacija za ovaj OS konačni i da će ostati u zvaničnom izdanju.

Iako kompanija Google nije dala tačan vremenski okvir za izlazak Android 14 finalne verzije, deluje da će sledeće izdanje ovog operativnog sistema biti konačno. Na osnovu izlaska prethodne verzije u avgustu prošle godine, ne bi bilo iznenađenje kada bismo sledećeg meseca videli zvanični Android 14.

Ipak, kompanija verovatno nije htela da potvrdi datum izlaska, kako bi se obezbedila u slučaju nastanka problema sa najnovijom beta verzijom, koje bi potom mogla da reši u još jednom novom beta izdanju.

Funkcije koje će novi operativni sistem podržavati uključuju bolju autonomiju baterije, veće fontove i skaliranje rezolucije, obaveštenja koja trepere, bolju podršku za uređaje sa velikim ekranima, poboljšanu bezbednost i drugo.

Najnovije ažuriranje Android 14 beta dobiće svi Pixel uređaji koji su upisani u Google test program, a ažuriranje može trajati od nekoliko minuta do nekoliko sati.

Osim Pixel telefona, ovaj operativni sistem dobiće i čitava lista Samsung uređaja, a nedavno je objavljena i lista Xiaomi telefona koji mogu očekivati ažuriranja na sledeći operativni sistem.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi