Recall funkcija konačno stiže u novembru za AMD i Intel računare

Jedna od svakako najzanimljivijih i funkcija zbog kojih se čeka Windows 11 AI aka 24H2 verzija je Windows Recall

Recall funkcija konačno stiže u novembru za AMD i Intel računare

Recall je, glavna AI funkcija Windows 11 i konačno stiže na uređaje sa Intel i AMD procesorima. Danas je Microsoft podsetio korisnike da će Recall biti dostupan za Windows Insidere sa Copilot+ računarima krajem ovog meseca, dok će oni koji kupe nove računare sa Intel i AMD čipovima dobiti pristup u novembru. Ovo potvrđuje raniju izjavu kompanije Intel o tome da će AI funkcije zasnovane na Copilot+ PC-jevima stići na sisteme sa njihovim procesorima u novembru.

Evo zvanične najave:

„Počevši od oktobra, Windows Insajderi će početi da dobijaju Recall funkciju na Arm uređajima za naše Copilot+ računare koji pokreću Qualcomm procesori. Kupci koji kupe Copilot+ računare sa Intel ili AMD procesorima prvo će videti Recall u našem Windows Insajder programu počevši od novembra.“

Recall ostaje ekskluzivna funkcija Copilot+ računara

Nažalost, Recall ostaje ekskluzivna funkcija na Copilot+ računarima, što znači da postojeći računari sa “tradicionalnim” x86 procesorima od Intela i AMD-a neće moći da pokreću ovu funkciju. Pored toga, u najnovijem ažuriranju Recall-ove sigurnosne komponente, Microsoft je implementirao nove mere zaštite kako bi sprečio rad Recall funkcije na računarima koji nisu Copilot+ sertifikovani. Da li će entuzijasti moći da zaobiđu ove mere, ostaje otvoreno pitanje.

Ako želite Windows računar sa Recall funkcijom, ali ne želite da koristite Windows on ARM, potražite laptop sa najnovijim Intel Core Ultra Series 2 procesorima ili AMD Ryzen 300 AI čipovima.

Vredno je napomenuti i da još uvek nema informacija o široj dostupnosti Recall funkcije. U narednim mesecima, samo Windows Insajderi će imati pristup Recall-u, dok će ostali korisnici morati još duže da čekaju. Ipak, Microsoft navodi da će detalji o javnom izdanju „uskoro biti objavljeni“.

Pored ažuriranja za Recall i lansiranja Windows 11 verzije 24H2 za širu javnost, Microsoft je najavio niz novih AI funkcija za Copilot+ računare. One uključuju „Click to Do“, AI-pokretan Windows Search, Generative Fill i Erase, Super Resolution i druge, piše Neowin.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi