Safe Net je rešenje za bezbedno surfovanje internetom

Biciklističke i šetačke zelene staze u Srbiji od sada u Yettel aplikaciji, a Safe Net je novo rešenje koje identifikuje i blokira zlonamerne veb lokacije.

Yettel ima novu ponudu i rešenje za bezbedno korišćenje interneta – „Safe Net“. Dok korisnici surfuju internetom u Yettel mreži, „Safe Net“ identifikuje i blokira zlonamerne veb lokacije i štiti korisnike od internet prevara koje služe za krađu ličnih ili finansijskih podataka.

Safe Net

U Srbiji se, prema podacima CERT-a, na svakih 39 sekundi desi jedan sajber napad. Osim zaštite od najčešćih sajber pretnji, „Safe Net“ daje opciju kontrole pristupa sadržajima u određenim kategorijama, kao što su društvene mreže, neprikladni sadržaji, igre i rizični sajtovi.

„Godinama unazad, Yettel mreža je sinonim za brzu i stabilnu mrežu, a sad idemo korak dalje po pitanju pouzdanosti i sigurnosti. „Safe Net“ štiti mobilne uređaje od najčešćih sajber pretnji, poput malvera, fišinga i botneta. Ova funkcionalnost uglavnom je namenjena roditeljima, kako bi zaštitili svoju decu od nepoželjnog sadržaja, ali i svim korisnicima koji žele da budu potpuno bezbedni dok koriste internet u našoj mreži,“ kaže Saša Filipović, izvršni komercijalni direktor u Yettelu, i dodaje da je cilj Yettela da korisnici budu sigurni i u stvarnom i u digitalnom svetu.

„Zato smo mapirali i obeležili šetačke i biciklističke staza širom Srbije u okviru trogodišnje saradnje sa Gorskom službom spasavanja Srbije, čime zapravo digitalizujemo i činimo lako dostupnim nešto što svakom građaninu može biti veoma korisno“, zaključuje Filipović.

Yettel zelene staze

One sada čine deo Yettel aplikacije i nalaze se u sekciji  pod nazivom „Yettel zelene staze“. Staze su podeljene na lake, srednje teške, i za svaku postoji informacija koliko je dugačka, koliko je vremena potrebno da se prođe, kao i na kojoj je nadmorskoj visini. Svaka mapa sadrži fotografije, zanimljivosti o lokalitetu, tip podloge za šetnju i atrakcije koje se mogu naći na stazi.

U Yettel zelene staze inkorporirana je i aplikacija Google Mape, i na taj način omogućena navigacija, kako do lokaliteta za planinarenje i biciklizam, tako i po samoj stazi. U narednom periodu, broj staza dostupnih u aplikaciji će se povećavati i biće dodate nove funkcionalnosti.

U slučaju nezgode ili skretanja sa staze, korisnici mogu kroz aplikaciju na brz i jednostavan način da pozovu dežurnu službu ili najbližu lokalnu stanicu Gorske službe spasavanja.

Yettel aplikaciju već koristi 1,2 miliona korisnika svakog meseca, a dostupna je i korisnicima drugih mobilnih operatora.

Više informacija o usluzi „Safe Net“  pronađite na yettel.rs.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. kUdtiHaEX

    Kako je ovaj servis bolji od Google SafeBrowsing koji je već integrisan u Chrome, a koji koristi većina korisnika?

  2. Naravno da nije bolji ali to 95 posto ljudi ne ume da uradi. Ovo je za korisnike koji ne umeju maltene ništa da urade sa podešavanjima na telefonu i sa te strane ima svoju logiku - jednostavno je do maksimuma. Ima uvek boljih rešenja i besplatnih čak, ali neko ko ne ume da traži niti zna šta bi tražio, za njega je ovo bombonica

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi