Samsung Galaxy AI biće dostupan na 100 miliona uređaja tokom ove godine

Veštačka inteligencija južnokorejske kompanije Samsung Galaxy AI stići će na oko 100 miliona uređaja širom sveta u ovoj godini, tvrdi njen predstavnik TM Roh

Samsung Galaxy AI biće dostupan na 100 miliona uređaja tokom ove godine

Nedavno je zvanično lansirana Samsung Galaxy S24 serija telefona koja je osim što je novina sama po sebi, donela i još jednu – veštačku inteligenciju ove kompanije pod nazivom Galaxy AI. Nju pokreće Google Cloud, a osim što je kompanija već potvrdila da će ona stići i na starije modele telefona u prvoj polovini 2024, sada stižu vesti da će ona do kraja godine biti dostupna oko 100 miliona mobilnih uređaja širom sveta.

To je saopštio predsednik i šef Samsung mobilnog odeljenja TM Roh, istakavši da će uprkos troškovima koji su povezani sa razvojem generativne veštačke inteligencije, funkcije Galaxy AI ostati besplatne do 2025. godine. Međutim, kompanija tek treba da odluči šta će se desiti nakon ovog perioda.

„Prema našoj analizi, postoje različite potrebe za veštačkom inteligencijom“, kaže Roh za ET Telecom.

To znači, objašnjava, da će svakako postojati korisnici koji će biti zadovoljni besplatnim korišćenjem AI mogućnosti. Ipak, on je siguran da će postojati i oni koji žele još moćnije funkcije veštačke inteligencije za koje će biti spremni da plate.

Dakle, u budućem donošenju odluka, uzećemo u obzir sve ove faktore“, najavljuje Roh.

On je uz priču o Samsung Galaxy AI otkrio i da kompanija namerava da proizvodi laptop račune u Indiji, kako bi zadovoljio tamošnje tržište, a to će se odvijati u fabrici Noida u ovoj državi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi