Samsung potvrđuje da će Galaxy AI funkcije sa Galaxy S24 biti dostupne i na drugim uređajima

AI je trenutno ključna tema, a Samsung je objavio da će neki od njihovih starijih pametnih telefona uskoro dobiti poboljšanja u vidu Galaxy AI

Samsung potvrđuje da će Galaxy AI funkcije sa Galaxy S24 biti dostupne i na drugim uređajima

U svetu tehnologije, AI je trenutno ključna tema, a Samsung je objavio da će neki od njihovih starijih pametnih telefona uskoro dobiti poboljšanja u vidu AI tehnologije putem Galaxy AI. Navedeni uređaji će biti podržani Samsungovim nedavno najavljenim Galaxy AI unapređenjem u prvom polugodištu 2024. godine.

Samsung je veći deo svoje Unpacked manifestacije posvetio objašnjavanju kako je AI centralni fokus za njihovu dolazeću seriju pametnih telefona Galaxy S24. Galaxy AI je skup funkcija integrisanih u mnoge od Samsungovih unapred instaliranih aplikacija. Jedan primer je Live Translate, za koji se tvrdi da omogućava prevod telefonskih poziva u realnom vremenu, i funkcija “tumača” koja može prevesti u realnom vremenu tako da oba sagovornika mogu pročitati šta drugi govori.

Tokom nedavne Unpacked manifestacije, Samsung je samo spomenuo da će AI funkcije biti dostupne na njihovim dolazećim uređajima Galaxy S24. Međutim, Samsung sada tvrdi da će sva ta dobrobit AI tehnologije takođe stići i na starije uređaje, odnosno na neke od njih.

Galaxy AI stiže samo na prošlogodišnje premijum telefone

Srećni vlasnici Galaxy S23 uređaja, Galaxy Z Fold 5 ili Galaxy Z Flip 5, takođe će moći iskoristiti prednosti Galaxy AI. Kompanija navodi da želi ograničiti Galaxy AI na uređaje poslednje generacije kako bi “osigurala kvalitet i performanse onoga što implementiramo”, kao i “naučila kako ljudi koriste [ove funkcije] i prilagodila performanse”, bar za sada.

U intervjuu za TechRadar, Patrick Chomet, šef korisničkog iskustva u Samsungu, izjavio je: “Prvo, bilo je toliko posla oko implementacije ovih funkcija na seriji Galaxy S24, da sam potpuno iscrpljen” (kako li je tek ostalima?). Nastavio je: “I zapravo, TM Roh, predsednik Samsungove mobilne divizije, želeo je da najavi na Unpacked manifestaciji da možemo podržati Galaxy S23 uređaje sa Galaxy AI, što ćemo sada i uraditi, u prvom polugodištu.

Chomet je objasnio da kompanija želi da osigura da AI doživljaji mogu biti podržani mobilnim performansama u smislu CPU i GPU sposobnosti. Primetio je da će Samsung ići “korak po korak”, i dok kompanija zna da će Galaxy AI dobro funkcionisati na S23 uređajima, ne zna kako će korišćenje AI uticati na prosečnog korisnika, niti kako će to uticati na resurse uređaja i resurse u oblaku.

Oni koji poseduju Galaxy S22 uređaj i dalje mogu gajiti nadu da će Galaxy AI stići i na te uređaje, međutim, za to trenutno nema nikakvih garancija, a nema ni vremenskog okvira kada bi se to moglo desiti. Dakle, za one koji žele da dožive Galaxy AI, a imaju tek S22 ili stariji uređaj, možda je vreme za nadogradnju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi