Samsung Galaxy Enhance-X aplikacija koja koristi AI za sređivanje slika dolazi na nove telefone

Aplikacija za sređivanje slika koja se oslanja na veštačku inteligenciju – Samsung Galaxy Enhance-X konačno će stići i na telefone Galaxy S23 serije

Samsung Galaxy Enhance-X aplikacija koja koristi AI za sređivanje slika dolazi na nove telefone

Danas se otprilike sva tehnologija na neki način oslanja na snagu veštačke inteligencije. Ako nije tako, onda očigledno ne radite nešto dobro. Tako popularna Samsung Galaxy Enhance-X aplikacija za sređivanje slika konačno dolazi na telefone S23 serije. Ova aplikacija je svoju popularnost postigla na S22 seriji, gde se pojavila prošlog leta, da bi Samsung sada predstavio i verziju za S23 telefone.

U pitanju je Samsung aplikacija koja omogućava da sređujete slike tako što ćete dodati HDR efekte, pojačati ili smanjiti osvetljenje, „popraviti“ delove koji vam se ne sviđaju, izoštriti sliku, popraviti nesavršenost sočiva, ukloniti odsjaje i senke ili prosto napraviti portret od „obične“ fotografije. Glavna prednost Samsung Galaxy Enhance-X aplikacije je to što se ona oslanja na napredne AI algoritme za sve ove efekte, što znači da koristi snagu jakog GPU-a unutar Samsung premijum telefona da pravi magiju na slikama.

Napomenućemo i da je aplikacija i dalje u beta verziji i da je dosadašnja 1.0.35 verzija zamenjena 1.0.55, takođe beta verzijom aplikacije. Ukoliko imate telefon iz S23 ili S22 serije, aplikaciju možete preuzeti preko Galaxy prodavnice, a Samsung navodi da će aplikacija u nekom trenutku postati dostupna i za telefone Galaxy A serije.

Čini nam se kao da Samsung isprobava najrazličitije stvari koje kasnije mogu da nađu svoj put do Kamera aplikacije na njihovim telefonima. Sličan razvojni put je imala Expert RAW aplikacija, koja je bila zasebna aplikacija, a sada je dostupna kao dodatak u okviru Kamera aplikacije na većini premijum Samsung telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi