Veštačka inteligencija će uskoro voditi naše Zoom sastanke

Od aprila meseca OpenAI veštačka inteligencija će biti implementirana u Zoom aplikaciju, kako bi poboljšala organizaciju i olakšala ceo proces učesnicima

Veštačka inteligencija će uskoro voditi naše Zoom sastanke

Veštačka inteligencija će polako, ali sigurno postati deo velikog broja aplikacija koje svakodnevno koristimo, a najnoviji na spisku je Zoom. U zvaničnom saopštenju se navodi da platforma za video konferencije sarađuje sa kompanijom OpenAI kako bi proširila trenutne mogućnosti platforme Zoom IQ „sažimanjem konverzacija, organizovanjem ideja, izdvajanjem sadržaja za konverzacije, e-poruke i sesije na tabli, kreiranjem dnevnog reda sastanaka i još mnogo toga.“

Šta je Zoom IQ?

Zoom IQ je predstavljen kao “softver za inteligentnu konverzaciju” za Zoom sastanke i interakciju sa klijentima na telefonu kako bi se predvideo rast prihoda i poboljšala produktivnost zaposlenih.

AI funkcija je dizajnirana da pojednostavi proces toka posla tokom dana kako bi se osiguralo da zaposleni ne propuštaju nijednu informaciju na sastancima, ali i da pomogne menadžerima kreiranjem upitnika za pitanja na osnovu teme i diskusije. Zaposleni takođe mogu biti preplavljeni prilivom poruka na platformi, posebno ako se udalje od konverzacija, gde je AI alat zgodan jer može da sumira informacije koje su propuštene.

„Na poslu male stvari traže mnogo vremena i energije – vremena koje je potrebno za sastavljanje mejlova, pronalaženje beleški o pozivu koji ste propustili, ili nadoknađivanje nepročitanih konverzacija“, navodi se u saopštenju. „Ubrzavanjem ovih manjih zadataka dobijamo više od vremena. Otvaramo veću kreativnost i saradnju za sebe i naše timove.”

Najava da Zoom uvodi veštačku inteligenciju dolazi dok se drugi lideri tehnološke industrije, uključujući Google i Microsoft, utrkuju da prihvate AI u svojim proizvodima i uslugama.

Zoom platforma za video konferencije će uvesti funkciju veštačke inteligencije samo odabranim klijentima. Oni će imati pristup Zoom IQ-ovom sastavljanju konverzacija i sastavljanju mejlova, i dodali su da će funkcije rezimea sastanka biti dostupne korisnicima na širokom nivou, ali nisu pružile dodatne informacije koje objašnjavaju ko će imati pristup.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi