Samsung razmatra da ponudi više od pet godina bezbednosnih ažuriranja

Možda dobijemo više od pet godina bezbednosnih ažuriranja za pojedine uređaje, jer kompanija Samsung razmatra da ponudi ovu opciju navodno usled novih propisa

Samsung razmatra da ponudi više od pet godina bezbednosnih ažuriranja

Južnokorejska kompanija Samsung „aktivno razgovara“ o obezbeđivanju dužeg bezbednosnog ažuriranja za svoje telefone nego što sada nudi, rekao je izvršni direkor firme Šin-Čul Baik za SamMobile. To praktično znači da Samsung razmatra da ponudi više od pet godina bezbednosnih ažuriranja, što možda primeni i na nadogradnje operativnog sistema.

Međutim, dok je govorio o dužem pružanju bezbednosnih zakrpa, Baik se ipak nije osvrnuo i na ažuriranje operativnog sistema. Ipak, to ne znači da je i ova opcija isključena upravo zato što je kompanijski konkurent Google, prošle nedelje potvrdio da će Pixel 8 telefoni imati čak sedam godina i bezbednosnih i ažuriranja operativnog sistema.

Uz to, potez koji razmatra Samsung verovatno dolazi i zato što je EU predložila nove propise koji pozivaju kompanije da ponude najmanje pet godina softverskih ažuriranja za pametne telefone.

S obzirom na to da južnokorejski gigant već ima dobru politiku pružanja nadogradnji operativnog sistema i ispunjava uslov od najmanje pet godina kada su u pitanju bezbednosne ispravke, možda jednostavno želi da zadrži vođstvo među konkurencijom i ponudi novine. Tako možda vidimo opciju koja produžava pružanje bezbednosnih zakrpa na telefonima, ali i zadržavanje četiri glavne nadogradnje operativnog sistema.

U svakom slučaju, bilo koja opcija produženja ažuriranja bi bila pozitivna nezavisno od toga da li su joj uzrok novi propisi ili borba sa konkurencijom. S druge strane, proizvođači čipsetova u ovom pogledu će definitivno biti jedan od glavnih izazova. Iako Samsung koristi i procesore domaće radinosti u svojim telefonima, isto tako ima i Qualcomm ili MediaTek čipove u nekim uređajima, što znači da će od njih morati da zahteva izvesna unapređenja ovih proizvoda.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi