Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro debitovali sa Tensor G3 i novim ultraširokim kamerama

Google je juče i zvanično predstavio Pixel 8 i Pixel 8 Pro telefone koji donose nove ultraširoke kamere, a većina specifikacija iz ranijih glasina je potvrđena

Google Pixel 8 i Pixel 8 Pro debitovali sa Tensor G3 i novim ultraširokim kamerama

Nova Google serija telefona podrazumeva dva modela Pixel 8 i Pixel 8 Pro telefon koje pokreće novi Tensor G3 čipset, a unapređenje se ogleda i u novim ultraširokim kamerama. Čip je napravljen na Samsung 4 nm proizvodnom procesu i ima devetojezgarni procesor sa jednim Cortex-X3 osnovnim jezgrom, četiri Cortex-A715 i još četiri Cortex-A510 jezgra. Osnovni model ostaje na 8 GB radne memorije, kao i u slučaju Pro varijante koja ima 12 GB.

Oba telefona imaju IP68 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu, senzor za otisak prsta i otključavanje licem.

Pixel 8 Pro

Ekran vodećeg telefona je LTPO OLED, dijagonale 6,7 inča sa rezolucijom 1344×2992 piksela i brzinom osvežavanja od 120 Hz. Maksimalna osvetljenost dostiže 2400 nita, a displej štiti Corning Gorilla Glass Victus 2 staklo.

Pixel 8 Pro dostupan je u tri varijante boja: crnoj, bež i plavoj.

Kada su u pitanju kamere, tri kamere na zadnjoj strani donose: Octa PD, odnosno autofokus sa detekcijom lica sa 50 MP i optičkom stabilizacijom slike na glavnoj kameri, novu ultraširoku 48 MP kameru sa Quad PD tehnologijom kombinovanja piksela u jedan veliki kao i telefoto kameru sa 48 MP, istom Quad PD tehnologijom, 5x optičkim zumom sa do 30x Super Res digitalnim zumom.

Prednja kamera ima 10,5 MP sa autofokusom i ultraširokim vidnim poljem od 95 stepeni. Od foto mogućnosti i trikova, Pixel 8 Pro nudi Photo Unblur, Magic Eraser, Best Take, Macro focus i druge, a nova funkcija je Pro Controls koje nema na osnovnom modelu.

Novi senzor za temperaturu je takođe ekskluzivna novina za ovaj model, a omogućava da brzo skenirate objekat kako biste mu izmerili temperaturu.

Baterija ovog telefona je jačine 5050 mAh sa podrškom za žično 30 W i bežično 23 W punjenje. Telefon je dostupan u varijantama sa 128/256/512 gigabajta ili jedan terabajt UFS 3.1 skladišta, a LPDDR5X RAM ima samo jednu opciju od 12 GB.

Pixel 8

Osnovni model je sada 10 grama lakši i malo je manji od svog prethodnika, zahvaljujući prelasku sa dijagonale 6,3 inča na manju od 6,2 inča. On je OLED tipa sa rezolucijom 1080×2400 piksela i brzinom osvežavanja između 60 i 120 Hz. Ekran ima svetliji panel sa maksimalnom osvetljenošću od 2000 nita, a pokriva ga Corning Gorilla Glass Victus staklo.

Pixel 8 dostupan je u boji kajsije, sive i crne.

Kamere i na ovom telefonu su unapređene i Pixel 8 takođe dobija novu ultraširoku kameru, ali ona nije ista kao kod Pro modela. Ona u ovom slučaju ima 12 MP i autofokus sa makro mogućnostima. Glavna kamera takođe donosi 50 MP i Octa PD sa 8x Super Res digitalnim zumom, ali nema telefoto kamere.

Prednju stranu pokriva selfi kamera sa istim brojem megapiksela, koju u ovom slučaju pokriva Dual PD tehnologija.

Baterija jačine 4575 mAh sa podrškom za 27 W žično i 18 W bežično punjenje. LPDDR5X RAM od 8 GB na ovom telefonu može se kombinovati sa 128/256 GB UFS 3.1 skladištem.

Oba uređaja Pixel 8 serije dolaze sa besplatnom VPN uslugom servisa Google One i sa podrškom za sedam godina OS i bezbednosnih ažuriranja, što je trenutno najduže u domenu Android operativnog sistema. Cene za osnovni model kreću se od 700 dolara za varijantu sa 128 GB memorije, dok Pro varijanta počinje od 1000 dolara za opciju sa 128 GB. U Evropi i SAD, uz kupovinu Pixel 8 telefona besplatno stižu i Pixel Buds Pro slušalice, a uz Pro model Pixel Watch 2.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi