Samsung već radi na One UI 7.1 ažuriranju za Galaxy S25 seriju

One UI 7.1 se uveliko priprema za Samsung Galaxy S25 seriju, prve verzije otkrivene na serverima ukazuju na Android 15, napredne AI mogućnosti i podršku snažnijim procesorima nove generacije

Samsung već radi na One UI 7.1 ažuriranju za Galaxy S25 seriju

Dok Samsung planira da sledećeg meseca objavi One UI 6.1.1 ažuriranje za preklopne telefone i tablet računare, kompanija već razvija One UI 7.0 ažuriranje koje bi moglo biti objavljeno kasnije ove godine. Istovremeno, južnokorejska firma je počela sa razvojem One UI 7.1 za Galaxy S25.

Prva verzija One UI 7.1 ažuriranja primećena je na Samsungovim serverima i namenjena je za američku varijantu Galaxy S25 Ultra (SM-S938U), sa firmware verzijom S938USQU0AXH4. Kao i svake godine, svi Galaxy S flagship telefoni debituju sa One UI x.1 verzijom, pa je ova nova verzija za Galaxy S25 Ultra verovatno One UI 7.1, koji će gotovosigurno biti baziran na Androidu 15.

Još uvek ne znamo mnogo o One UI 7.1, ali se očekuje da donese više Galaxy AI funkcija. Kako Galaxy S25, Galaxy S25+ i Galaxy S25 Ultra koriste novije procesore (Exynos 2500 ili Snapdragon 8 Gen 4), verovatno će imati snažnije NPU jedinice sposobne za moćnije AI funkcije i performanse.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Exynos 2500 je 3 nm (3GAP) čip koji proizvodi Samsung Foundry. Očekuje se da će biti desetojezgarnii procesor sa 1x Cortex-X5 jezgrom, pet Cortex-A730 jezgara i četiri Cortex-A520 jezgra. Takođe bi mogao imati snažniji RDNA-bazirani Xclipse 950 GPU sa hardverski ubrzanim Ray Tracing-om.

Snapdragon 8 Gen 4 navodno ima dva Oryon CPU jezgra sa frekvencijom na 4 GHz i šest energetski efikasnih jezgara sa taktom na 2.8 GHz. Ovaj osmojezgarni CPU je navodno 35% brži u single-core testovima i 30% brži u multi-core testovima od Snapdragon 8 Gen 3.

Takođe se priča da će Adreno 830 GPU doneti značajna poboljšanja performansi. Galaxy S25 serija će, prema glasinama, imati zaobljene uglove za sva tri modela: Galaxy S25, Galaxy S25+ i Galaxy S25 Ultra. Galaxy S25 Ultra bi mogao imati 200 MP primarnu kameru, 50 MP ultraširoku kameru, dve 50 MP telefoto kamere (3x i 5x optički zoom) sa OIS, i 12MP selfie kameru, prenosi Sammobile.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. s4m3m4n

    Najveća greška što su počeli da izbacuju procesore SD iz telefona. To ih je uništilo na tržištu i baš da vidimo koji procesor će da gura ovu skalameriju. Jer, boljeg od SD nema i to smo se uverili milion puta. Ne bi kineski telefoni kod njih ubacivali SD da je to loše. Zato im i telefoni lete.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi