Samsung zadržava Google kao podrazumevani pretraživač

Nakon razmatranja o prelasku na Bing, izgleda da je Samsung ipak odlučio da zadrži Google kao podrazumevani pretraživač na svojim mobilnim uređajima

Samsung zadržava Google kao podrazumevani pretraživač

Samsung je pauzirao reviziju o potencijalnoj zameni Google pretraživača za Bing na internom Internet pregledaču u svojim uređajima, prenosi TheVerge.

Internet pregledač koji je unapred instaliran na Samsung telefonima, godinama unazad koristi Google kao svoj podrazumevani pretraživač, a u kompaniji su razmišljali da to promene na Bing, koji je u međuvremenu pojačan veštačkom inteligencijom.

Zaposleni u Google korporaciji su bili „u šoku“ kada su saznali da Samsung uopšte razmatra takvu opciju, jer to znači da stavlja na kocku 3 milijarde dolara godišnjeg prihoda koji od ovakve saradnje stiže u Samsung, podseća The Verge.

Za sada ostaje Google pretraživač

Međutim, izgleda da Samsung nije mislio da će prelazak na Bing izazvati preterane poremećaje, s obzirom na to da većina korisnika njegovih telefona ne koristi svoj podrazumevani pregledač.

Sada izgleda kao da je Samsung ipak odustao od ove ideje zbog zabrinutosti za svoj odnos sa kompanijom Google i uticaj na tržištu koji bi promena mogla da izazove. Analitičari pretpostavljaju da je brzi razvoj veštačke inteligencije u kompaniji Microsoft u čijem je vlasništvu Bing, a koji sada ima AI alate, uticao na razmatranje promene ugrađenog pretraživača na Samsung uređajima.

Ipak, Google je u skladu sa tržišnom trku takođe ušao u razvoj veštačke inteligencije pa je tako omogućio da svoj generativni četbot Bard bude dostupan svima. No, ovakva odluka ipak ne znači da je Samsung trajno zatvorio vrata tranziciji ka Bing pretraživaču i da neće preći na njega u budućnosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi