Siri je najpopularniji AI asistent za mobilne uređaje

Nedavno istraživanje, koje je sprovela kompanija Verto Analytics , pokazuje da je Siri ubedljivo najpopularniji virtuelni asitent.

Nedavno istraživanje, koje je sprovela kompanija Verto Analytics , pokazuje da je Siri ubedljivo najpopularniji virtuelni asitent u Americi. Studija pokazuje da Siri ima 41,4 miliona mesečnih korisnika, od ukupno 71 miliona korisnika koji upotrebljavaju virtuelne asistente.Međutim, prema analizama, izgleda da popularnost Siri asistenta opada. Studija tvrdi da je između maja 2016. godine i maja 2017, Siri izgubila 7,3 miliona mesečnih korisnika. Siri nije jedina na gubitku, jer je i Samsungov S Voice izgubio korisnike.Verto Analytics sugeriše da popularnost samostalnih proizvoda, kao što su Google Home i Amazon Echo, može biti razlog opadanja popularnosti Siri virtuelnog asistenta. Apple bi kasnije tokom godine trebalo da predstavi HomePod, koji će se takmičiti na ovom polju.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi