Threads pad se nastavlja, upotreba aplikacije samo u SAD opala za 85 posto

Samo u SAD upotreba nove aplikacije u Meta vlasništvu opala je za velikih 85 posto, a novi Threads pad beleži 79 posto na svetskom nivou

Threads pad se nastavlja, upotreba aplikacije samo u SAD opala za 85 posto

Nova društvena mreža u vlasništvu kompanije Meta, kojoj je cilj da preuzme publiku sa Twitter, odnosno X aplikacije, izgleda gubi bitke u toj borbi. Naime, posle nedavne statistike o opadanju polovine dnevno aktivnih korisnika, zabeležen je novi Threads pad – upotreba aplikacije opala je na svetskom niovu za 79, odnosno u SAD za čak 85 posto u samo mesec dana, otkriva Similarweb.

Nova statistika pokazuje da je prvobitna popularnost od 100 miliona registracija na novu društvenu mrežu u prvih nekoliko dana očigledno bila kratkog daha, s obzirom na to da je izgleda samo tih dana i potrajala.

Firma koja se bavi analitikom veb saobraćaja – Similarweb, pratila je upotrebu nove aplikacije od njenog lansiranja, a za Android uređaje ima najdetaljnije podatke. Od sedmog jula do sedmog avgusta, Threads Android aplikacija je sa 49,3 miliona dnevno aktivnih korisnika pala na 10,3 miliona.

Threads pad se meri u milionima

Pad prati i njenu matičnu državu SAD, gde je ova aplikacija po objavljivanju bila veoma popularna, ali je za mesec dana u istom periodu izgubila nešto više od milion i 700 hiljada korisnika. Drugim rečima, od dnevno aktivnih 2,3 miliona korisnika sedmog jula, sedmog avgusta njih je ostalo oko 576 hiljada u ovoj državi.

Pad se, međutim, ne ogleda samo u broju dnevno aktivnih korisnika već i u vremenu koje su ljudi proveli na ovoj mreži. Prosečno vreme provedeno na ovoj aplikaciji počelo je sa oko 14 minuta u svetu, dok je u SAD bilo značajno veće iznoseći 21 minut dnevno početkom jula. Međutim, do sedmog avgusta, to vreme je smanjeno na samo tri minuta dnevno.

To je u poređenju sa aplikacijom, nekad poznatom kao Twitter, a sada X, koju Threads želi da zameni, zapravo veoma loše, s obzirom da ova mreža praktično ima konstantu. Ona broji više od 100 miliona dnevno aktivnih korisnika samo na Android uređajima, koji ujedno na njoj stalno provode oko 25 minuta dnevno.

Iako statistika deluje loše, ne mora da znači da će ona nužno označiti i konačan neuspeh ove mreže, ali definitivno pokazuje da je “uspeh preko noći” bio previše dobar da bi bio istinit. Njen vlasnik Mark Zakerberg već neko vreme najavljuje nove funkcije koje bi trebalo da stignu na nju, kako bi izgleda probao da vrati interakciju korisnika koji su sa aplikacije, kako deluje, pobegli.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. Maximuss

    Što bi jedan pametan čovek (@Lanikor ) rekao pre mesečak dana... 🙏


    View image at the forums

  2. Ja sam još u julu kad su pustili rekao da je gain samo na osnovu komfora prvog logovanja sa 3 klika ako imaš IG nalog.
    Mislim da mi je to bio i jedini ulazak. Lažem, drugi je bio da deaktiviram nalog.

  3. pajica123

    usao 2x i posle obrisao aplikaciju.. ovo ce biti najbrze zaboravljena "drustvena mreza"

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi