Twitter testira opciju koja bi naglasila AI generisane sadržaje

Twitter testira opciju za pomoć korisnicima da utvrde potencijalno obmanjujući sadržaj, unapređuje “Beleške zajednice” i dodaje ovu opciju za AI generisane medije

Twitter testira opciju koja bi naglasila AI generisane sadržaje

Već postojeća funkcija „Beleške zajednice“ omogućava ljudima da zajedno dodaju kontekst potencijalno obmanjujućim tvitovima, a sada je Twitter testira i za AI generisane sadržaje, piše u objavi.

U tom smeru se krenulo jer slike i video snimci generisani veštačkom inteligencijom postaju sve češća pojava na ovoj društvenoj mreži, objašnjavaju iz tima koji eksperimentiše sa funkcijom.

Opcija “Beleške zajednice” funkcioniše tako što saradnici mogu da ostavljaju beleške na bilo kom tvitu, i ukoliko se utvrdi da je dovoljan broj saradnika sa različitih tačaka gledišta ocenio belešku kao korisnu, ona će javno biti prikazana na tvitu.

Kao i za obične tvitove, odnosno objave, beleške bi na taj način mogle da dodaju kontekst i fotografijama. To znači na primer skretanje pažnje na mogućnost da je slika generisana od strane veštačke inteligencije ili se njome manipuliše na drugi način.

Osim toga, opcija bi mogla da ima i proširenu funkciju gde bi na sve prethodne i buduće kopije iste slike automatski dodavala belešku zajednice, bez obzira na to da li je deli isti ili neki drugi korisnik. Za ovo proširenje će ipak biti potrebno još vremena da bi se usavršilo podudaranje slika, napomenuto je u tvitu.

Osoblje koje radi na testiranju ove funkcije pokušavaju da poboljšaju preciznost, pokrivenost i izbegavanje pogrešnih podudaranja, a da trenutno opcija može da podrži tvitove sa samo jednom fotografijom. Plan za budućnost je da se funkcija proširi na video snimke ali i objave odnosno tvitove koji sadrže više fotografija ili video snimaka.

Iako se nedavno pojavila informacija da je novi vlasnik Elon Mask povukao Twitter iz „EU kodeksa protiv dezinformacija“, testiranje ove funkcije pokazuje da njegova mreža nije odustala od sprečavanja širenja obmanjujućeg sadržaja, već to radi na malo drugačiji način.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi