Veštačka inteligencija dolazi na Gmail, Docs i druge proizvode

Borba titana se nastavlja, a izgleda da je samo pitanje kada veštačka inteligencija dolazi i na koje proizvode. Ako Google pitate, to vreme je sad.

Veštačka inteligencija dolazi na Gmail, Docs i druge proizvode

Dosta se poslednjih nedelja govorilo o kompaniji Microsoft i njenim naporima da veštačka inteligencija postane deo njihovih proizvoda, što su uradili sa Bing pretraživačem, a sada konačno i Google sprema ozbiljan odgovor.

Tehnološki gigant je najavio generativne AI funkcije za različite Workspace aplikacije, uključujući Gmail, Docs, Sheets i Slides, piše Google na svom blogu.

Funkcije uključuju nove načine za generisanje, sumiranje, pa čak i za brainstorming o nekom tekstu, čemu pomaže veštačka inteligencija u Docs aplikaciji, a Gmail će dobiti pomoć u vidu opcije za generisanje mejlova na osnovu minimalnih instrukcija, pa čak i mogućnost stvaranja slika, audio i video zapisa za ilustracije u Google Slides, pandanu Microsoft Power Point aplikaciji.

Konkurenti već nude slične stvari, ali ovo svakako pokazuje želju jedne od najvećih tehnoloških kompanija na svetu da ih sustigne. Još od lansiranja ChatGPT-ja prošle godine i integracije istog u Bing pretraživač, Google se trudi da na tržište izbaci konkurentne proizvode, kako ne bi zaostajao u trci.

Da li je Google malo poleteo sa novim, inovativnim funkcionalnostima ostaje da vidimo, ali se čini da su požurili da po svaku cenu predstave svoje rešenje. O tome mnogo govori činjenica da će najavljene funkcije od ovog meseca biti dostupne samo grupi “pouzdanih testera” u Americi, slično onome što su uradili sa svojim Bard servisom.

Ukratko, načekaćemo se mi dok nove funkcije ne postanu dostupne u Srbiji, iako je Google rekao da će funckije koje smo spomenuli , ali i mnoštvo drugih biti dostupne široj javnosti kasnije ove godine, i naravno – nisu precizirali tačno kada.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi