ChatGPT postavio rekord sa najbrže rastućom bazom korisnika u istoriji

Veliko interesovanje za ChatGPT AI chatbot obara postojeće rekorde sa preko 100 miliona aktivnih korisnika u januaru nakon samo dva meseca od predstavljanja.

ChatGPT postavio rekord sa najbrže rastućom bazom korisnika u istoriji

Broj korisnika koji su posećivali ChatGPT u januaru se popeo na oko 13 miliona svaki dan, što je duplo u odnosu na decembar, piše u UBS studiji objavljenoj u sredu. Studija citira podatke koje je obavila analitička kompanija Similar Web, a koji pokazuju veći rast od mega-popularne TikTok mreže, koja je do 100 miliona aktivnih korisnika stigla tek posle devet meseci nakon globalne premijere.

ChatGPT može da generiše članke, sastave, viceve, poeziju ili kod, na vaš zahtev, a nedavno je Microsoft, kompanija koja je od starta bila jedan od većih investitora ovog projekta, najavila novu rundu podrške matičnoj kompaniji OpenAI.

OpenAI je najavio komercijalnu verziju za 20 dolara mesečno, inicijalno samo za korisnike u SAD, a kompanija je najavila stabilniji i brži servis, sa dodatnim opcijama inicijalno dostupnim samo za one koji plaćaju, prenosi Reuters.

ChatGPT i viralna popularnost

Analitičari veruju da je viralno predstavljanje ChatGPT dati OpenAI prednost u odnosu na druge kompanije koje se bave veštačkom inteligencijom. Sve popularnija potreba opterećuje kompaniju OpenAI, pre svega na polju računarske snage potrebne za obradu zahteva, ali im pruža vredne povratne informacije koje bi trebale dodatno da pomognu pri treningu odgovora chatbot-a.

Za sve vas koji niste pratili dešavanja, ChatGPT je konverzacijski jezički model (LLM) koji može razgovarati o skoro svakoj temi na skoro ljudskom nivou. ChatGPT čita kontekst i lako odgovara na pitanja, doduše, ne uvek tačno, (poboljšanje njegove tačnosti je u toku). Nakon što je lansiran kao besplatna javna beta verzija 30. novembra, AI bot koji se oslanja na GPT-3 je inspirisao poštovanje, čuđenje i strah u oblastima kao što su obrazovanje, računarska bezbednost i finansije.

Istraživači primećuju da se tokom poslednjih nekoliko decenija, stope usvajanja tehnologije ubrzavaju, a izumima kao što su telefon, televizija i internet potrebno je kraće vreme da dosegnu ogroman broj korisnika. Da li će generativni AI alati biti sledeći na toj listi? Ukoliko je sudeći po ChatGP, to deluje vrlo moguće.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi