Veštačka inteligencija napravila Lažni Džo Rogan podcast

Snaga veštačke inteligencije demonstrirana je pre neki dan kada se pojavio Džo Rogan podkast sa Sem Altmanom koji je napravila AI sa savršenim imitacijama

Veštačka inteligencija napravila Lažni Džo Rogan podcast

Putem veštačke inteligencije, neko je kreirao čitavu epizodu The Joe Rogan Experience podkasta od 51 minuta, sa skoro savršenim imitacijama glasova Džo Rogana i OpenAI CEO-a Sem Altmana.

Epizoda počinje tako što AI generisani glas voditelja pozdravlja publiku i želi dobrodošlicu u prvu epizodu The Joe Rogan AI Experience. Glas i dikcija su takvi da ih je teško razlikovati od onoga što je moguće čuti u epizodama pravog podkasta, a kompletan scenario je generisan od strane ChatGPT.

Kroz podkast, Rogan i Altman (tačnije njihove lažne digitalne verzije) diskutuju o različitim temama uključujući i upotrebu etike u veštačkoj inteligenciji, potencijal ChatGPT da promeni industriju kreiranja sadržaja, da li bi ljudi trebali biti zabrinuti oko lažnih AI generisanih sadržaja, kao i o stavu Elon Maska o OpenAI.

Džo Rogan i Sem Altman

Iako razgovor deluje vrlo autentično onima koji ne prate podkast Džo Rogana, u nekim trenucima je moguće primetiti da nešto nije baš kako treba i da su rečnik i paterni govora pomalo neprirodni. Primera radi, iako AI pokušava da imitira pauze u govoru i dodaje poštapalice kako bi se autentičnije predstavio proces govora iz glave, pauze su ponekad previše česte ili na mestima gde nemaju smisla.

Takođe, nakon pitanja od strane lažnog Rogana, AI generisani glas Altmana praktično ponavlja čitavo pitanje pre nego što krene u odgovor. Iako vešti govornici ponekada pribegavaju ovakvoj praksi, ona je ovde praktično pravilo, što slušalac brzo uoči kao neprirodno.

YouTube kanal “The Joe Rogan AI Experience” koji je postavio video je u međuvremenu izbacio i drugu epizodu u kojoj je “gost” bivši američki predsednik Donald Tramp.

Prošle godine, američka Nacionalna bezbednost je objavila dokument o “Rastućoj pretnji deepfake identiteta” na nacionalnu bezbednost u kome su navedeni primeri lažnih videa u kojima se pojavljuju Barak Obama, Mark Zukerberg, Tom Kruz, Rogan i drugi. Mnogi od ovih videa su imali i preko milion pregleda. Napretkom tehnologije, lažne slike i tonski i video zapisi postaju sve veći problem i novi AI alati malicioznim korisnicima značajno očakšavaju kreiranje takvih sadržaja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi