WhatsApp testira zakazivanje događaja u grupnim ćaskanjima

U najnovijoj beta ažuriranjima, aplikacija za onlajn komunikaciju WhatsApp testira zakazivanje događaja u grupnim ćaskanjima na odabranoj grupi korisnika

WhatsApp testira zakazivanje događaja u grupnim ćaskanjima

Novim funkcijama na jednoj od Meta aplikacija izgleda nema kraja jer sada WhatsApp testira zakazivanje događaja u grupnim ćaskanjima. Funkcija je trenutno dostupna u beta verziji odabranoj grupi WhatsApp Beta korisnika.

Novo ažuriranje dostupno je za Android kao 2.23.21.12 u Google Play prodavnici, te ukoliko ste jedan od članova WhatsApp beta članove, možete ga isprobati, piše WABetaInfo. Funkcija bi trebalo da omogući korisnicima da zakažu događaje za određeni datum i vreme i detalje o njemu dele sa svim članovima grupe u kojoj su ga napravili.

U grupnim četovima, nova funkcija će imati prečicu za događaje preko koje će njeni članovi moći da naprave događaje sa određenim nazivima i postavljaju podsetnike u grupi.

Nakon što događaj bude kreiran, on će automatski biti dodat u grupnu konverzaciju, zahtevajući od svih učesnika da ažuriraju aplikaciju na najnoviju verziju kako bi videli i prihvatili poziv na događaj.

Događaji bi trebalo da budu enkriptovani od kraja – do kraja, kao što su to navodno i same poruke unutar aplikacije. Ipak, uprkos tvrdnjama kompanije o zaštiti privatnosti, ne bi iznenadilo kada bismo videli curenje informacija iz ove aplikacije, kao što se to ranije već dešavalo. Svakako, nova funkcija će verovatno biti dobro prihvaćena među korisničkom bazom za planiranje grupnih događaja, eliminišući potrebu za eksternim aplikacijama – planerima.

Meta u poslednje vreme konstantno, skoro na mesečnom, ako ne i u kraćem vremenskom periodu, dodaje ili testira nove funkcije, kojima izgleda pokušava da pozicionira platformu na vrh među konkurencijom koja broji sve više korisnika, poput aplikacija Telegram ili Signal.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi