Windows 11 dobija funkciju za prisilno zatvaranje aplikacija na desni klik

Prisilno zatvaranje aplikacija smo prvi put videli u nekim ranim test verzijama operativnog sistema Windows 11, ali je Microsoft konačno potvrdio da stiže

Windows 11 dobija funkciju za prisilno zatvaranje aplikacija na desni klik

Na nedavno održanoj Build konferenciji za developere, Microsoft je predstavio niz poboljšanja koja stižu za Windows 11 operativni sistem. Juče smo pisali o tome da Windows 11 dobija ugrađenu podršku za 7-Zip, RAR i Gz arhive, a danas pažnju posvećujemo funkciji koja je možda još značajnija – prisilno zatvaranje aplikacija.

Slično onome što macOS već ima, korisnici Windows 11 operativnog sistema će uskoro moći da prisilno zatvore aplikaciju (engl. force quit) direktno sa taskbara (traka sa aplikacijama) bez potrebe da otvaraju Task Manager (Ctrl+Alt+Del).

Microsoft je takođe objavio novu Windows 11 test verziju koja uključuje još jedno taskbar poboljšanje na koje su ljudi čekali. Never combine mode omogućava vam da na ovoj traci vidite svaki prozor aplikacije pojedinačno sa oznakama. Ova funkcija je bila izostavljena prilikom lansiranja Windows 11, kao i mnoge druge funkcije koje su se kasnije “vraćale” sa naknadnim ažuriranjima.

Ova nova test verzija takođe uključuje funkcije za bekap i vraćanje sistema za računare, što čini mnogo lakšim vraćanje aplikacija, podešavanja, pa čak i lozinki i akreditiva za Wi-Fi mreže na novom PC-u. Microsoft takođe poboljšava i menja neke od svojih emodžija za Windows 11 kako bi ih učinio prepoznatljivijim.

Sve ove nove funkcije bi trebalo da stignu u narednim mesecima za sve korisnike Windows 11 operativnog sistema, navodi The Verge.

A kada smo već kod Task Managera, evo jedne zanimljivosti: znate li (bez guglanja) tri načina na koji možete da pozovete Task Manager na Windows operativnom sistemu?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi