Windows 11 je sve ono što bi mobilni OS trebao da bude

Microsoft je uložio dosta napora i novca u Windows 10 Mobile, uključujući i kupovinu kompanije Nokia kako bi proizvodio sopstvene telefone, ali nije uspeo..

Uprkos prednostima operativnog sistema za mobilne uređaje sa karakterističnim Windows interfejsom, ipak nije bio u stanju da se takmiči sa trenutno dva vodeća sistema: iOS i Android platformama. Dok je sa druge strane Windows 10 veoma uspešan u oblasti desktop PC računara i laptop uređaja, Microsoft je na kraju, nevoljno morao da napusti svoje ambicije na tržištu mobilnih telefona. Kako Windows 11 postepeno menja Windows 10 na PC platformi, ostaje pitanje da li bi bio bolji od svog prethodnika i na mobilnim telefonima?

Windows 11 je sve ono što nam treba na telefonu. Da li je baš tako?

Poznati kreator koncept sadržaja AR 4789 je dobro iskoristio svoje dizajnerske veštine da bi nam demonstrirao kako bi mobilna verzija Windows 11 OS-a mogla da izgleda u stvarnosti. Rezultat je impresivan, ali da li bi mogao da podstakne korisnike iPhone-a ili Android-a da se prebace na Windows 11, je svakako najvažnije pitanje i velika dilema, prenosi betanews.

Najvažnije stvari u njegovom zamišljenom dizajnu uključuju skoro sve Windows funkcionalnosti koje volima sa desktop PC verzije, poput: Taskbar i Start menia, a koji uzgred veoma dobro funkcioniše. Tu je čak i File Explorer sa “tab-ovima” , funkcije personalizacije, “dark” režim, centar za obaveštenja i kontrole pokreta.

Takođe postoji mogućnost otvaranja i prebacivanja između različitih “desktop” tema.

Zabave radi, ovaj mobilni Windows 11 koncept, da bi bio što verodostojniji, uključuje čak i veoma ubedljiv “BSoD” tzv “plavi ekran smrti”, po kome je Windows OS itekako poznat.   

Da li se i vama sviđa Windows 11 Mobile zamisao ili ste bliži stavu da je bolje neka se drži PC računara?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. CountMike

    Ja još uvek imam Lumia 640 sa W10. šta radi, lepo radi ali applikacija ni za lek.

  2. Lumia 520 je bio moj prvi Windows telefon i ubrzo je usledio 8.1 Update 2 koji je uz par registry izmena mogao da se instalira. Ne pamtim bolje korisničko iskustvo dok su sve aplikacije radile bez izuzetka. Kasnije sam prešao na 735, ali ostanak na Windows 10 je bilo mučenje, iako Android na istoj konfiguraciji nije bio ni približno upotrebljiv. Možda je realno da u ovim uslovima ostvare tu ambiciju gde bi univerzalne aplikacije podjednako dobro radile na PC i telefonu uz Snapdragon Gen 1 i Gen 2, iako je 865 bio prekretnica za Windows ARM, ali mislim da će nastojati da zadrže nastojanje samo za kompletan OS.

  3. Kuleas66

    Moja iskustva sa Lumiom 640 XL su takva da bih sada odmah prešao sa androida na neki W11 mobile.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi