Windows Copilot je novi Microsoft AI pomoćnik

Korisnici Windows 11 operativnog sistema, dobiće već u junu priliku da koriste Windows Copilot digitalnog pomoćnika – baziranog na veštačkoj inteligenciji

Windows Copilot je novi Microsoft AI pomoćnik

Korporacija Microsoft je juče najavila da će lansirati sopstvenog četbota u vidu digitalnog pomoćnika na početnom ekranu Windows 11 operativnog sistem, prenosi FoxBusiness.

Četbot kao digitalni asistent će služiti kao centralni alat baziran na veštačkoj inteligenciji kom će korisnici moći da pristupe direktno sa Windows trake, slično kao što je to slučaj sa aktuelnim virtuelnim Windows pomoćnikom Cortana.

Copilot se, međutim, razlikuje po tome što će biti integrisan sa nizom drugih aplikacija i programa na računaru kao što su Adobe, Teams, Spotify i druge, ali i sa podešavanjima kompjutera i drugih funkcija. To će biti omogućeno kroz bočnu traku na ekranu u kojoj će biti dostupan Copilot za “četovanje” sa vama.

Iz kompanije tvrde da će aplikacija uvek biti dostupna kao lični asistent korisnika.

Windows Copilot i ChatGPT

Microsoft lični asistent će biti sposoban i za copy-paste funkcije teksta, da objašnjava dokumentaciju kao i da rezimira neki sadržaj za korisnika kako bi omogućio brže završavanje zadataka. U polju za dopisivanje sa asistentom, moći će da se unese do dve hiljade karaktera teksta.

Windows Copilot će imati dodatke koji će ga povezivati sa Bing pretraživačem i njegovim ChatGPT botom, što automatski znači još veće produbljivanje korišćenja veštačke inteligencije u Windows programe, samim tim jer će na taj način Copilot koristiti i internet.

Kako su najavli iz Microsoft korporacije, korisnici Windows 11 OS-a će već u junu moći da vide kako izgleda Copilot.

Ova najava dolazi samo dan posle izjave suosnivača kompanije Bila Gejtsa da će pobednik trke u veštačkoj inteligenciji biti firma koja razvije najboljeg AI ličnog asistenta tj agenta. On je dodao da na taj način više nikada neće morati da se koristi klasična pretraga na sajtu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi