Bing četbot GPT-4 verzija od sada dostupna svima

Počevši od danas, Microsoft Bing četbot GPT-4 je dobio nove funkcije, a liste čekanja i registracije koje su do sada bile potrebne su ukinute

Bing četbot GPT-4 verzija od sada dostupna svima

Obećanje dato u februaru danas je zvanično ispunjeno i znači da Microsoft veštačku inteligenciju mogu da koriste svi, bez ograničenja. Potrebno je samo da otvore svoje Bing pretraživače, registruju se ili prijave na svoje Microsoft naloge. Iako je ukidanje liste čekanja počelo već u martu, današnja promena je zvanična i potpuna, jer se od sada lista čekanja uopšte neće prikazivati.

Uz to, Bing četbot dobija nove funkcije poput fotografskih i video rezultata, mogućnost pregleda istorije četa/ćaskanja, ali i pomoć pri rezervisanju mesta u restoranu.

Kako prenosi The Verge, Edge pregledač će takođe biti pojačan veštačkom inteligencijom, pa ukoliko ste u potrazi za filmom koji biste rado pogledali, možete „zamoliti“ Bing da ga pusti umesto vas. On će potom automatski naći i otvoriti dostupan servis za gledanje filmova i pustiti ga.

„Uvodimo bogatije i vizuelno razumljivije odgovore uključujući grafikone i tabele, ažuriramo formatiranje odgovora, pomažući vam da lakše dođete do informacija koje tražite“, rekao je za The Verge Jusuf Mehdi, šef marketinga kompanije Microsoft.

Bing četbot GPT-4 bez ograničenja

Ukoliko četbotu postavite pitanje o nadmorskoj visini neke planine, on će od sada moći i da vam u odgovoru prikaže samu fotografiju planine, ali i grafikon najvećih vrhova. Osim toga, proširuje se i Bingov kreator slika na više od stotinu jezika, pa će i ova opcija biti olakšana.

Po pitanju istorije ćaskanja sa veštačkom inteligencijom – ne samo da će biti omogućen pregled istorije razgovora, već ćete ubrzo moći da preuzmete istoriju ćaksanja na različite uređaje ili da je izvezete u Word dokument ili je podelite na svoj Twitter nalog.

Istorija ćaskanja sa četbotom, otvara opcije novih upita četbotu u kontekstu razgovora koji ste vodili sa njim ranije, što u velikoj meri personalizuje radnju.

Po pitanju Edge verzije za mobilni telefon, najavljeno je i da će stranicu na kojoj se nalazite u browseru veštačka inteligencija moći da čita, pa pitanja upućena Bing četu mogu da se odnose i na sadržaj koji vidite na toj stranici. Na prvi pogled, ovo deluje kao veoma korisna alatka, ali ne možemo zaobići pitanje zaštite privatnosti u ovom slučaju.

Kompanija Microsoft i dalje nije navela sa kojim partnerima će sve sarađivati u vezi sa novim funkcijama, ali je sigurno da će OpenTable raditi za rezevaciju restorana, kao i Apple TV za pretragu filmova u Sjedinjenim Američkim Državama. Po pitanju servisa koji će na ovom polju u Srbiji sarađivati sa kompanijom Microsoft,ovime se praktično otvara trka za saradnike pionire.

Sve ove novine u Microsoft veštačkoj inteligenciji stižu samo nedelju dana pre Google godišnje I/O konferencije za programere, pa tako, u trci za dominacijom, sledeće nedelje možemo da očekujemo nove alate i funkcije sa njihove strane.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi