Google I/O 2023 konferencija zakazana za 10. maj

Ovogodišnja Google I/O 2023 konferencija i zvanično je zakazana za 10. maj, potvrdio je prvi čovek kompanije Alphabet, Sundar Pičai, na svom Twitter nalogu.

Google I/O 2023 konferencija zakazana za 10. maj

Kao i do sada, konferencija će biti locirana u Shoreline amfiteatru, prekoputa glavne zgrade Google, u Mountain View u Kaliforniji. Za razliku od poslednje tri, Google I/O 2023 bi trebalo da bude konferencija sa publikom uživo na lokaciji, a za one koji nisu dobili pozivnicu, Google je obezbedio i strim uživo.

Šta očekujemo od Google I/O 2023?

Za početak, Google će najverovatnije objaviti malo više detalja o Android 14 platformi, koja je već neko vreme u beta fazi i čija Developers Preview verzija je već neko vreme dostupna. Sa druge strane, krajnje je vreme da Google prikaže svoj Pixel Fold telefon i Pixel tablet, o kojima se priča već neko vreme. Uz ova dva očekujemo i neka unapređenja na polju Android operativnog sistema i uređaja sa savitljivim ekranima.

Postoji šansa da će Google najaviti novu generaciju Pixel Buds Pro slušalica koje su predstavljene prošle godine na Google I/O konferenciji.

Ništa bez čet botova

Jedna od stvari koje zadaju ozbiljnu glavobolju kompaniji Google je mega popularni ChatGPT jezički model koji je odnedavno integrisan u Bing pretragu, koja je svakim danom sve popularnija. Sa druge strane, Google radi na svom konkurentnom rešenju koje se zove Bard, a čije bi zvanično predstavljanje mogli da vidimo na ovogodišnjoj Google I/O 2023 konferenciji.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi