Xiaomi, Vivo i Oppo olakšavaju prebacivanje podataka na novi telefon

Kineske kompanije Xiaomi, Vivo i Oppo su odlučile da maksimalno olakšaju prebacivanje podataka na novi telefon zajedničkom saradnjom

Xiaomi, Vivo i Oppo olakšavaju prebacivanje podataka na novi telefon

Promena pametnih telefona može biti gnjavaža iz mnogo razloga, ali je još gore kada prelazite sa jednog brenda na drugi. U Kini, neki od najvećih brendova pametnih telefona: Xiaomi, Vivo i Oppo su se udružili kako bi olakšali prebacivanje podataka na novi telefon.

U najavi na Weibo mreži, ova tri brenda grade podršku za migraciju podataka između uređaja njihovih brendova. Xiaomi MIUI, Vivo OriginOS i Oppo ColorOS sada će podržavati migraciju podataka sa uređaja, uključujući i aplikacije trećih strana, na vaš novi pametni telefon.

Mogućnost lakšeg preuzimanja osnovnih podataka, kao što su tekstualne poruke, biblioteke fotografija, liste aplikacija i različita podešavanja, bez preuzimanja određenih aplikacija, već bi bila velika pomoć u ubrzavanju ovog procesa, ali ono što je posebno interesantno je podrška za migraciju podataka sa drugih Android aplikacija.

Proces migracije prelaska sa Android telefona na neki drugi obično varira od brenda do brenda, ali uopšteno govoreći, sa svog postojećeg uređaja možete da povučete rezervne kopije podataka u oblaku, pri čemu proces migracije povlači fotografije/video zapise, evidenciju poziva/SMS poruke, podešavanja (kao što su Wi-Fi lozinke), naloge i vašu listu aplikacija.

Međutim, ako biste to probali danas zvanični Google alati, kao i drugi (kao što je Samsung Smart Switch) imaju opciju da instaliraju te aplikacije, ali veoma mali broj njih podržava preuzimanje podataka iz njih i prijavljivanje.

Xiaomi, Vivo i Oppo nisu bili precizni o tome kako ovaj novi proces funkcioniše, ali izgleda da je za sada (kao i sve) dostupan samo u Kini. Kako god da funkcioniše, to je inicijativa za koju se nadamo da ćemo češće viđati u budućnosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi