Xiaomi Pad 5 dobija MIUI 14 i bolje performanse

Xiaomi Pad 5 se pojavio pre godinu i po dana, a danas je najavljeno ažuriranje na MIUI 14 i Android 13 u paketu sa boljim performansama.

Xiaomi Pad 5 dobija MIUI 14 i bolje performanse

Svi oni koji su u septembru 2021. godine u promo periodu poručili Xiaomi Pad 5 po ceni od 35.000 dinara dobili su zaista izuzetan tablet po vrlo pristojnoj ceni. Da podsetimo, u pitanju je IPS ekran dijagonale 11 inča, sa osvežavanjem od 120 Hz i rezolucijom od 2560×1600 piksela. Osnova sistema je Snapdragon 860 sa 6 GB RAM-a i 128 ili 256 GB interne memorije.

I za današnje pojmove cena od 35.000 dinara je odlična za ovakav tablet, a oni koji ga imaju će se obradovati, jer je najavljeno ažuriranje na novi MIUI 14, koji dolazi u paketu sa Android 13 operativnim sistemom, ali i mnogim novinama, uključujući i bolje performanse.

Vidžeti i Super ikonice

Matična kompanija je predstavila MIUI 14 još u decembru, ali je proces prilagođavanja za ozbiljnu ponudu uređaja, očekivano trajao. Očekivano, MIUI 14 prvo je stigao u Kinu, gde već stiže drugi talas ažuriranja, dok se globalna premijera očekuje u aprilu.

Poznati sajt Xiaomiui govori da su V14.0.1.0.TKXMIXM i V14.0.1.0.TKXEUXM verzije za globalnu u EU distribuciju i da ih možemo očekivati za nešto više od mesec dana. Poređenja radi, ažuriranje oznake V14.0.4.0.TKXCNXM je teško 4 GB i namenjeno je kineskim korisnicima.

MIUI 14 na Xiaomi Pad 5

U poređenju sa aktuelnom verzijom 13, MIUI 14 donosi značajne optimizacije i vizuelne promene, kao što su virtuelni ljubimci i biljke koje možete postaviti na glavni ekran. Pomenute Super ikonice su nešto što smo već videli i, u suštini predstavljaju velike foldere sa velikim ikonama koje omogućavaju direktno otvaranje bez potrebe da prvo otvarate foldere.

Pored ovih, Xiaomi najavljuje optimizacije po pitanju baterije i performansi, pa bi sa MIUI 14 Xiaomi Pad 5 trebao brže da se podiže i da ima bolju autonomiju nego sa MIUI 13.

Kako do MIUI 14?

Ažuriranje MIUI 14 za Xiaomi Pad 5 postalo je dostupno članovima Mi Pilot tester programa, za koji se možete prijaviti preko ovog linka. Program služi za testiranje stabilnosti novih verzija, a kako to inače biva, kada se sve greške identifikuju i otklone, Xiaomi će ga učiniti dostupnim svim korisnicima širom sveta putem integrisanog ažuriranja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Odličan tablet, nemam zamerke

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi