YouTube Premium dodaje pet novih funkcija za pretplatnike

YouTube Premium uvodi pet novih funkcija, uključujući Jump Ahead i PIP za YouTube Shorts, kao i tri eksperimentalne za koje možete odmah da se prijavite

YouTube Premium dodaje pet novih funkcija za pretplatnike

YouTube Premium pretplata je zapravo potpuno vredna plaćanja. Ne verujete? Besplatna YouTube verzija funkcioniše savršeno (ako se izuzme trenutna debata oko blokera oglasa), ali ako ga koristite puno i hoćete da izvučete maksimum, Premium nema alternativu. Ne samo da možete preskočiti većinu oglasa, preuzimati video zapise za offline reprodukciju i dobiti pristup YouTube Music Premium-u, već imate i priliku da isprobate nove funkcije pre drugih korisnika YouTube-a.

YouTube je sada dodao pet novih funkcija za YouTube Premium pretplatnike — dve koje se uvode za sve korisnike i tri su eksperimentalne funkcije koje možete omogućiti ako želite. Evo šta je novo.

YouTube Premium – Jump Ahead

Nakon runde testiranja, YouTube Premium uvodi Jump Ahead. Nova funkcija koristi AI za analizu “najboljih” delova video zapisa, na osnovu mesta gde većina korisnika preskače tokom gledanja. Kada dvaput dodirnete prozor plejera da preskočite 10 sekundi, sada ćete imati opciju da “Jump Ahead” na ovaj “najbolji” deo.

YouTube kaže da se ova funkcija prvo uvodi na YouTube za Android, ali će uskoro biti dostupna u iOS aplikaciji za Premium pretplatnike.

Slika u slici za YouTube Shorts

Slika u slici je zgodan način gledanja video zapisa na platformama poput YouTube-a dok prelazite na druge aplikacije. Sada će Premium pretplatnici na Android-u moći koristiti PIP za YouTube Shorts slične TikTok-u.

Pretpostavljamo da će ova funkcija biti korisna za Shorts koji nisu previše kratki, za gledanje u malom prozoru dok radite stvari u drugim aplikacijama.

Pametna preuzimanja za Shorts (eksperimentalno)

Ako se prijavite za ovu eksperimentalnu funkciju, YouTube će automatski preuzimati nove Shorts na vaš pametni telefon kako biste ih mogli gledati sa ili bez konekcije. Iako kompanija nije navela detalje, moguće je da će i ovi Shorts raditi u PIP režimu.

Konverzacijski AI (eksperimentalno)

YouTube je takođe najavio da vraća svoj konverzacijski AI na Android uređaje. Kada bude dostupan, YouTube-ov AI će se pojaviti ispod video zapisa putem dugmeta “Ask”, piše Lifehacker. Možete postaviti botu pitanja i zatražiti sličan sadržaj video zapisima koje gledate, čak i dok se video reprodukuje. Sumnjamo da će ovo biti revolucionarni AI, ali je svakako zanimljiv eksperiment.

Novi UI za stranicu za gledanje (eksperimentalno)

Jedna promena za YouTube web aplikaciju za YouTube Premium pretplatnike je eksperimentalna nova stranica za gledanje. YouTube nije podelio puno detalja o tome, ali je rekao da će nova stranica za gledanje olakšati pronalaženje novih video zapisa i interakciju sa komentarima.

Kako se prijaviti za YouTube Premium eksperimentalne funkcije?

Ako želite isprobati ove tri nove eksperimentalne funkcije, kao i bilo koje druge eksperimentalne funkcije koje YouTube trenutno testira, idite na YouTube stranicu “New” i prijavite se.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. vladat1

    Džabe, kada prelazim na "platformu" .ru. Tamo je zabranjeno propagiranje ovih novokompovanih zapadnih vrednosti.

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi