Eksperimentalne funkcije za YouTube Premium korisnike: Konverzacijska AI i poboljšan kvalitet videa

YouTube Premium je lansirao eksperimentalne funkcije za svoje članove, predstavljajući najsavremeniju tehnologiju i dodatne pogodnosti

Eksperimentalne funkcije za YouTube Premium korisnike: Konverzacijska AI i poboljšan kvalitet videa

U nastojanju da poboljša korisničko iskustvo, YouTube Premium je lansirao eksperimentalne funkcije za svoje članove, predstavljajući najsavremeniju tehnologiju i dodatne pogodnosti.

Glavna novina ovih eksperimentalnih funkcija je uvođenje konverzacijske veštačke inteligencije, kako je najavljeno u nedavnom kompanijskom blog postu. YouTube Premium korisnici sada mogu uživati u prednostima veštačke inteligencije koja može odgovarati na pitanja, predlagati srodni sadržaj i više, i sve to putem novog tastera “Pitaj” koji je strateški postavljen ispod odabranih videa.

Cilj veštačke inteligencije je da korisnike angažuje na dinamičan način, podstičući ih da postavljaju pitanja koja se odnose na video koji gledaju. Da bi pomogla korisnicima, platforma nudi unapred pripremljene podsticaje za one koji nisu sigurni odakle da počnu.

Konverzacijska AI čeka YouTube Premium korisnike u komentarima

Drugi test za veštačku inteligenciju uključuje sumiranje sekcija komentara. Iako je pretežno usmeren ka kreatorima sadržaja, YouTube tvrdi da veštačka inteligencija može efikasno svesti dugačke nizove komentara sa produženih videa u pregledne teme. Ova funkcija olakšava kreatorima navigaciju kroz komentare, pružajući im jednostavnije iskustvo.

Funkcija “Pitaj” koja je pokretana uz pomoć veštačke inteligencije, trenutno je dostupna samo korisnicima koji imaju 18 godina ili više na Android aplikaciji, a test faza će trajati do 15. decembra. Broj mesta za učesnike je ograničen, pa se zainteresovani korisnici pozivaju da se brzo prijave.

Istovremeno, testiranje sumiranja veštačke inteligencije, primenljivo i na Android i iOS korisnike, završava se 5. decembra. Važno je napomenuti da korisnici mogu testirati samo jednu novu funkciju istovremeno.

YouTube donosi nove multiplatformske funkcije

Pored ovih inovacija pokrenutih veštačkom inteligencijom, YouTube proširuje svoj fokus na kvalitet i praktičnost videa. Premium članovi na Androidu, Web-u i pametnim televizorima sada mogu uživati u poboljšanom 1080p HD kvalitetu s automatskim aktiviranjem ako korisnikova veza to podržava. Za one koji žele ručno podešavanje kvaliteta, opcija je dostupna u Postavkama videa > Kvalitet.

Nastavljajući se na prethodna unapređenja, YouTube proširuje funkcionalnost “nastavi gledanje”. Inicijalno predstavljena za Android i iOS u aprilu, korisnici sada mogu bez problema preći sa mobilnih uređaja na tablete i pametne televizore. Ova funkcija dodatno potvrđuje posvećenost YouTube-a besprekornom iskustvu gledanja na različitim platformama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi