YouTube testira Playables - onlajn igre na platformi

Platforma YouTube interno testira igranje onlajn igara kroz proizvod Playables, piše WSJ pozivajući se na mejl matične kompanije Google poslatog zaposlenima

YouTube testira Playables - onlajn igre na platformi

Kompanija Google pozvala je svoje zaposlene da počnu da testiraju novi YouTube proizvod Playables koji je namenjen igranju onlajn igara, piše WSJ tvrdeći da je imao uvid u mejl kompanije.

Igre koje su dostupne za testiranje uključuju naslove kao što je arkadna igra Stack Bounce. Igre koje platforma testira navodno se mogu igrati na YouTube sajtu u veb pregledačima ili na mobilnim aplikacijama na Android ili iOS operativnom sistemu.

Portparol platforme YouTube rekao je da su igre već dugo u fokusu kompanije i da ona eksperimentiše sa novim funkcijama, ali da trenutno nema šta da najavi.

YouTube je inače, osim gledanja video snimaka i slušanja muzike, popularno mesto za strimovanje i uživo gledanje igranja najrazličitijih vrsta igara. Hosting onlajn igara na ovoj platformi deo je promene fokusa koju forsira izvršni direktor Nil Mohan ka novim funkcijama usled manje prihoda od reklama.

Osim ovoga, YouTube je u poslednje uveo nekoliko promena na platformu kao što je vraćanje opcije „Najstarije“ za sortiranje video snimaka na kanalima i ukidanje funkcije Stories (Priče). Upravo po pitanju reklama, platforma testira nepopularnu zabranu blokera reklama kojom korisnike tera da pređu na pretplatu za YouTube Premium koja uz pretplatu nudi iskustvo korišćenja bez oglasa.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi