Zatražite od YouTube da ukloni AI sadržaj koji vas prikazuje

YouTube će vam omogućiti da označite sadržaj generisan pomoću veštačke inteligencije (AI) za uklanjanje ako sadrži nekoga ko izgleda ili zvuči kao vi

Zatražite od YouTube da ukloni AI sadržaj koji vas prikazuje

YouTube će vam omogućiti da označite sadržaj generisan pomoću veštačke inteligencije (AI) za uklanjanje ako sadrži nekoga ko izgleda ili zvuči kao vi.

Generativna veštačka inteligencija je svuda, zabavna je, korisna i može vam uštedeti sate. Ali, ona ne “izmišlja” stvari u potpunosti. “Generiše” sadržaj baziran na već postojećim stvarima, uključujući… pa, stvarne ljude. I sada je YouTube tiho dodao politiku koja vam omogućava da zatražite uklanjanje sadržaja generisanog pomoću AI koji prikazuje vašu sličnost.

Nova politika vam omogućava da označite video zapise koji koriste AI ako je AI kreirao nešto što izgleda ili zvuči kao vi. To je zapravo odlično, ako YT bude mogao da sprovede ovo, zavisno od toga kako će odrediti da li generisani sadržaj izgleda kao vi, javlja Engadget.

YouTube će analizirati prijavljeni AI generisani sadržaj

YT kaže da će koristiti faktore kao što su da li je sadržaj izmenjen ili sintetičan (i da li je to naglašeno) i da li je lako prepoznatljiv kao osoba u pitanju.

Pored toga, YouTube će uzeti u obzir da li je sadržaj parodija ili satira, da li uključuje javnu ličnost ili poznatu osobu, i takođe, da li postoji ‘osetljivo ponašanje’ kao što su zločin, nasilje, podržavanje proizvoda ili političkog kandidata.

Nova politika spada pod YouTube-ova kršenja privatnosti, i zahtevaju se tvrdnje od strane prve strane. Izuzetak je samo ako je pojedinac maloletan, nema pristup računaru ili je preminuo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi