Ako ne koristite originalne Galaxy S23 dodatke, rizikujete oštećenje kamere

Samsung upozorava korisnike da upotreba dodataka koji nisu originalani, mogu dovesti do oštećenja sočiva kamere na Galaxy S23 telefonima.

Ako ne koristite originalne Galaxy S23 dodatke, rizikujete oštećenje kamere

Lansiranje vodećih modela telefona obično prati velika količina dodatne opreme koju proizvode poznate, ali i potpuno nepoznate marke i proizvođači. Korisnici sa druge strane često pokušavaju da prođu što jeftinije, birajući opremu i dodatke alternativnih proizvođača. Međutim, Samsung upozorava korisnike da to ne čine sa telefonima iz Galaxy S23 serije. Upotreba jeftinih i neproverenih dodataka poput maski i sličnih delova opreme, mogu dovesti do trajnog oštećenja osetljivog sočiva kamere.

Na tržištu se mogu pronaći zaštitni poklopci za sočiva kamere, ali Samsung ih ne preporučuje korisnicima najnovijeg Galaxy telefona. Samsung objašnjava kroz seriju ilustracija, kako zapravo štitnici za sočiva kamere mogu izgrebati područje prstena kada se skidaju, čime ga trajno oštećuju.

Sočiva Galaxy S23 kamere su osetljiva, zato oprez

Zbog toga je Samsung upozorio vlasnike da budu izuzetno oprezni prilikom skidanja ovakvih dodataka ili još bolje da se uzdrže od njihove upotrebe.

Neki Galaxy S23 mogu doći sa unapred stavljenom zaštitom, pa montiranje poklopca preko njih može izgrebati plastičnu zaštitu, što vas može navesti da pomislite da je sočivo od ranije izgrebano, zbog čega bi bespotrebno gubili vreme reklamirajući oštećenje u ovlašćenom Samsung servisu ili drugoj službi za podršku korisnicima.

Pored ogrebotina, ovi dodaci mogu dovesti do sakupljanja vlage, trunja i čestica prljavštine, a što takođe može negativno uticati na kvalitet fotografija, pa bi takvi dodaci u mogli da ometaju fokusiranje kamere telefona.

I to nije sve, jer Samsung upozorava i na potencijalnu degradaciju kvaliteta snimljenog zvuka ako pričvrstite ovakve zaštitne dodatke za sočiva kamere, zato što se otvor za mikrofon nalazi tik ispod jedne od zadnjih kamera na Galaxy S23 seriji. Pa, ukoliko se poklopac montira, on može blokirati otvor mikrofona, značajno smanjujući kvalitet snimljenog audio zapisa.

Prepostavimo da ste od onih korisnika koji vole da se brinu o svojim skupocenim “gedžetima”. U tom slučaju možda je bolje da se “pružite” za malo skuplju, originalnu Samsung opremu i dodatke. Dakle, Samsung servis će vam u ovakvim situacijama svakako pružiti potrebnu uslugu i popraviti oštećenje, ali ne besplatno.

Zato vodite računa kako ne bi zažalili zbog odluke da malo uštedite, pa da se provedete kao po onoj staroj: “Skuplja dara nego mera”. Možda zvuči kao PR, ali nemojte posle reći da vas nismo upozorili.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Мени се чини да је циљ ових објава нешто друго ... Код свих Самсунг телефона С серије које сам до сада користио дошло је до оштећења премаза и гуљења боје са позадине, иако су телефони били у футролама...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi