AMD potvrdio izlazak jeftinijih Radeon RX 7000 modela

Direktorka kompanije AMD Lisa Su, potvrdila je da će ponuda grafičkih karti iz Radeon RX 7000 serije biti proširena novim "mejnstrim" modelima i to vrlo brzo

AMD potvrdio izlazak jeftinijih Radeon RX 7000 modela

Tokom poziva i razgovora sa investitorima o finansijskim rezultatima, Su je istakla da će novi modeli “mejnstrim” grafičkih karti biti zasnovani na RDNA 3 arhitekturi. „Na tržištu gejming grafičkih karti, prodaja naših Radeon RX 6000 i Radeon RX 7000 GPU serija se uzastopno povećavala. Videli smo dobre rezultate prodaje naših vrhunskih Radeon 7900 XTX modela u prvom kvartalu i na putu smo da proširimo ponudu RDNA 3 modela lansiranjem novih grafičkih karti iz Radeon RX 7000 serije već tokom ovog kvartala“, rekla je Ma Su tokom telefonskog poziva, a prenosi TechPowerUp.

Kako se ranije šuškalo, Radeon RX 7600 bi trebalo da bude predstavljen na Computex 2023 sajmu koji počinje 30. maja, a do tada, AMD bi, kako izgleda, mogao da predstavi još neke grafičke kartice.

Novi Radeon RX 7600 trebalo bi da bude zasnovan na Navi 33 grafičkom procesoru koji ima 32 računske jedinice sa 128-bitnom magistralom preko koje komuniciraju grafički procesor i lokalna video memorija. AMD konkukrent, kompanija Nvidia, sprema kontra odgovor u vidu svoje nove GeForce RTX 4060 serije, a koja bi takođe trebala da bude spremna  krajem maja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi