Nvidia RTX 4060 Ti stiže krajem maja?

Najnovije glasine sugerišu da bi najpristupačniji Nvidia Ada derivat u vidu GeForce RTX 4060 Ti grafičke karte, mogao biti ponuđen kupcima krajem ovog meseca

Nvidia RTX 4060 Ti stiže krajem maja?

Gejmeri ​​i PC entuzijasti nestrpljivo osluškuju detalje o izlasku najnovijih izdanja Nvidia RTX 4060 i RTX 4060 Ti grafičkih kartica. Poslednje informacije stižu od videocardz.com, koji tvrdi da su dobili kalendar objavljivanja novih modela iz izvora bliskih proizvođačima grafičkih karti.

Prema ovim informacijama, novi GeForce RTX 4060 Ti će biti isporučen partnerima već 5. Maja, dok je datum zvaničnog lansiranja novog modela, zakazan za kraj meseca. Još uvek nije određen tačan datum kada će se to desiti.

GeForce RTX 4060 Ti prva, povoljnija Ada gejming karta

Nedavno se špekulisalo  o mogućem terminu objavljivanja, a sugeriše se vremenski okvir tokom održavanja Computex Taipei sajma od 30. maja do 2. juna. Vrlo je moguče da bi Nvidia mogla iskoristiti ovu izložbu za promociju novih modela iz svoje popularne RTX 40 serije kartica.

Detalji o tome šta možemo očekivati u pogledu specifikacija od novih kartica potvrduju da će i RTX 4060 i RTX 4060 Ti grafičke kartice imati 8 GB VRAM memorije. Očekuje se da će RTX 4060 Ti koristiti isti model štampane ploče (PG190), kao i prethodni RTX 3060 Ti, dok će RTX 4060 navodno koristiti novu štampu sa oznakom PG173, prenosi tomshardware.

Za sada smo uskraćeni o informacijama koje se tiču cena novih grafičkih karti, tako da je nezahvalno čak i nagađati u tom kontekstu. Ipak, obzirom na činjenicu da će RTX 4060 Ti koristiti PG190 štampanu ploču, možemo pretpostaviti da je u pitanju pristupačniji model, a što će svakako obradovati sve one koji planiraju da se počaste pristupačnijim modelom iz GeForce RTX 40 serije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi