AOC i Philips predstavili nove AGON i Evnia gejming monitore

Ako volite da se igrate, a planirali ste da zamenite svoj monitor nekim većim i ozbiljnijim, AOC AGON i Philips Evnia gejming monitori imaju sve za svačiji ukus

AOC i Philips predstavili nove AGON i Evnia gejming monitore

Čini se da se AOC i Philips trude da nove tehnologije i napredne mogućnosti približe prosečnom korisniku kroz ne tako skupe modele gejming monitora. Tehnologije panela koje su nekada bile rezervisane samo za skupe modele polako pronalaze put do pristupačnih proizvoda, a AGON i Evnia brendovi imaju za cilj da ubrzaju taj ceo proces.

AOC AGON Pro AG276QZD

Ovaj AGON model od 27 inča dolazi na tržište u junu, ima QHD rezoluciju od 2560×1440 piksela, brzinu osvežavanja od 240 Hz i odziv od 0,03 ms GTG. Pored toga prisutna je i G-Sync tehnologija za igre bez seckanja i kočenja, a implementiran je i HDR10 sertifikat, koji sa OLED panelom nudi žive boje u sRGB paleti boja, što ga čini dobrim i za sređivanje fotografija ili uživanje u multimediji u pauzama između aktivnih gejming partija.

AOC AGON AG405UXC

Sa svojih 40 inča dijagonale i 4K rezolucijom od 3840×2160 piksela, ovaj model nudi ozbiljan radni prostor za kreativce i gejmere. IPS panel poseduje G-Sync tehnologiju za eliminaciju cepanja slike i seckanja, a osvežavanje je gejmerskih 144 Hz, što znači da će vam pre grafika biti ograničenje kada budete hteli da uskladite osvežavanje sa brojem frejmova u igrama. AOC ističe prisustvo KVM za lako povezivanje na nekoliko uređaja, kao i USB-C port za rad i punjenje preko jednog kabla. Dostupnost ovog modela kreće od juna.

AOC AGON Q24G2A/BK

Za prave gejmere, dijagonala od 24 inča predstavlja zlatnu sredinu između onoga što možete da vam stane u vidno polje tokom igara i dovoljno velikog monitora za svakodnevni rad. AGON Q24G2A je IPS 1440p monitor sa 165 Hz osvežavanjem i G-Sync tehnologijom namenjen ozbiljnim igračima. Ergonomija ovog modela je na najvišem nivou sa podešavanjem po visini, naginjanjem i svim rotacijama koje su vam potrebne da namestite savršeni ugao za igre. Kao prva pomoć tu su 2x 2W zvučnici, a povezivanje ide preko dva HDMI 2.0 i jednog DP 1.2 kabla. Ovaj monitor na tržište stiže u aprilu.

AOC GH501

AOC GH501 gejming slušalice dolaze u julu ove godine, koriste 2,4 GHz i Bluetooth bežičnu komunikaciju, a baterija navodno izdržava 70 h rada sa jednim punjenjem. Lagana konstrukcija i fleksibilni mikrofon čine ih idealnim za duge gejming sesije, a crno-crvena kombinacija boja naglašava gejmersku prirodu modela. Posebno prilagođeni 50 mm drajveri garantuju dobar zvuk, a prisutna je i DTS Headphone X 2.0 tehnologija.

Philips Evnia 25M2N5200P

Malo pre AOC modela, tačnije u maju mesecu, stiže i paleta Philips Evnia modela sa svojim specifičnostima. Brzi IPS panel modela 25M2N5200P donosi 1080p rezoluciju na 24,5 inča, ali i osvežavanje od 280 Hz i 1 ms GTG, odnosno 0,5 ms MPRT. Prisutna je i Adaptive Sync tehnologija, a tu su i podešavanje po visini i USB čvorište za dodatnu fleksibilnost na radnoj površini.

Philips Evnia 25M2N3200W

Model oznake 25M2N3200W takođe stiže u maju mesecu, i neverovatno podseća na 25M2N5200P, ali sa osnovnom razlikom što koristi brzi VA panel i ima osvežavanje od 240 Hz. Očekivano, VA panel ima bolji kontrast od 3000:1 (naspram 1000:1 kod 25M2N5200P).

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi