Apple iPhone 16 Pro donosi promene u dizajnu velikih razmera

iPhone 16 Pro donosi dosta poboljšanja od boljih ekrana i novijih procesora, naprednijih kamera do novog dizajna rashladnog sistema kako bi se sprečilo pregrevanje telefona

Apple iPhone 16 Pro donosi promene u dizajnu velikih razmera

Čini se da će sledeći iPhone 16 Pro telefoni imati drugačiji izgled kada budu predstavljeni ovog septembra. Od različitih ekrana na pojedinim modelima, do nove generacije procesora, naprednijih kamera i novog termalnog dizajna kako bi se sprečilo pregrevanje. Jednom rečju, mnogo toga će se promeniti. A sada, najnovije procurele informacije otkrivaju da će okviri oko ekrana postati još tanji, što će ih učiniti najmanjim na svetu.

Nezvanične fotografije koje su osvanule na internetu, sada pokazuju kako će tanji okviri izgledati. U novom postu na mreži „X“, jedan od korisnika je objavio: „iPhone 16 Pro Max vs iPhone 15 Pro Max okvir je sve uži i uži, definitivno po mom ukusu. Sa druge strane, Dynamic Island bi trebalo smanjiti.“

Fotografije prikazuju telefone za koje se pretpostavlja da su iPhone 15 Pro i iPhone 16 Pro jedan pored drugog. Čak i ako ne mislite da će mala redukcija u veličini okvira napraviti veliku razliku, primetno je koliko uže izgleda maketa iPhone 16 Pro telefona.

Apple iPhone 16 Pro okviri oko ekrana – tanki, tanji, najtanji

Naravno, i dalje je tačno da ako stavite iPhone u futrolu, kao što to većina nas čini, ukoliko futrola ima prednji rub, ta suptilna promena u veličini okvira može biti potpuno beznačajna. Ali, možda to i nije poenta: napraviti iPhone da izgleda još bolje od prošlogodišnjeg modela je visoko postavljena ambicija koja vredi truda.

Možete se kladiti da, ukoliko fotografije imaju i trunku istine, onda zaista znači da sledeći iPhone ima najtanje okvire u svetu mobilnih telefona, to će definitivno biti deo Apple marketinga. Ice Universe je u drugom postu na društvenoj mreži „X“  je objavio četiri različite fotografije koje prikazuju razne okvire. Teško je reći da tanji okviri ne izgledaju bolje.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Što se tiče smanjivanja okvira na iPhone-u, možete se zapitati da li je to uopšte moguće. Trenutni modeli već imaju vrlo tanke oblasti praznine oko samog ekrana.

U postu na mreži  „X“, Ice Universe tipster, koji ima prilično dobru reputaciju u pogledu tačnosti objavljivanja preliminarnih informacija, otkrio je da je čuo kako su tanji okviri za predstojeći iPhone već „na putu“. Post glasi: „Moj prijatelj je potvrdio da će iPhone 16 Pro smanjiti okvire oko ekrana, nadmašujući Galaxy S24 u želji da postane mobilni telefon sa najtanjim okvirom na svetu, što izgleda veoma blizu formi telefona iz snova.“

Kako je Ice Universe naveo, Samsung trenutno drži rekord u kategoriji najtanjih okvira na mobilnim telefonima, ali izgleda da to neće dugo trajati.

U objavi se pominje samo iPhone 16 Pro, ali čini se vrlo verovatnim da će i iPhone 16 Pro Max takođe imati tanji okvir. Videćemo.

Sve ovo se poklapa sa prethodnim izveštajem o tome da Apple koristi specijalnu Border Reduction Structure tehnologiju za smanjenje okvira. Ranije je bilo glasina da je Apple imao problema sa proizvodnjom telefona upravo zbog ove tehnologije.

To je zato što, kako izveštava 9to5Mac, BRS utiče na komplikovaniju izradu. „Ožičenje i vodovi koji idu blizu ivice panela moraju biti savijeni naniže kako bi se to uopšte postiglo. Ovo je navodno izazvalo neke probleme tokom probnog postupka proizvodnje.“

Teško je videti kako okviri mogu postati još tanji, ali će Apple definitivno biti srećan da preuzme titulu „najtanjih okvira na svetu“ i to od najvećeg konkurenta – kompanije Samsung.

U toj trci se računaju najmanji i najsitniji detalji. Ako se novi Pro modeli povećaju u smislu dimenzija i dobiju veće ekrane nego pre (6.3 inča i 6.7 inča za Pro i Pro Max, respektivno), tanji okviri mogu postati bitan faktor jer će pored lepšeg izgleda, olakšati držanje telefona u ruci, prenosi Forbes.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Bogu hvala

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi