iPhone Flip: datum izlaska, specifikacije i sve što znamo do sada

Apple planira lansiranje savitljivog iPhone Flip-a do 2026. godine, sa mogućom cenom između 1.200 i 2.000 dolara, fokusirajući se na kvalitetan dizajn i inovacije

iPhone Flip: datum izlaska, specifikacije i sve što znamo do sada

Apple još nije izbacio flip telefon, fokusirajući se na kvalitet pre nego na žurbu kako bi se iPhone prvenac sa preklapajućim ekranom, predstavio na ovom delu tržišta što pre. Nezvanične informacije sugerišu da Apple razvija preklopni iPhone Flip, koji bi mogao biti lansiran već 2026. godine sa cenom između 1.200 i 2.000 dolara.

Apple se nikada nije trudio da bude prvi na tržištu sa svojim proizvodima. Uvek im je najvažniji kvalitet. Radije će biti poslednji na tržištu sa najboljim proizvodom, zbog čega možda toliko dugo čekaju sa iPhone Flip telefonom.

Šta znamo do sada i glasine

Prema do sada objavljenim informacija o prijavljenim patentima, uzorcima savitljivog stakla, sugestijama o kompatibilnosti sa Apple Pencil-om i mnogo čemu drugom, glasine o iPhone Flip-u variraju u zavisnosti od izvora. Međutim, svi ukazuju na to da Apple radi na tome da njegova verzija flip telefona, ne samo bude najbolja na tržištu, već i da postavi nove standarde u dizajnu, izdržljivosti i kvalitetu.

U februaru 2019. godine, Apple je podneo patente Kancelariji za patente i žigove SAD-a koji su prikazali različita rešenja i dizajn za savitljivi telefon. Neki su uključivali velike unutrašnje ekrane sa šarkama za savijanje, dok je jedan imao dve šarke, tri ekrana i Z-oblik savijanja.

Takođe, u martu 2020. godine otkriven je patent koji sugeriše da Apple razmatra savitljivi uređaj sa dva ekrana, odvojena jednim šarkama. Ovaj patent takođe spominje “režim zajedničkog rada” koji omogućava da se jedan ekran spoji sa sekundarnim ekranom pomoću magnetnog mehanizma.

Jedan od najvećih izazova za Apple je vidljiv nabor na ekranu savitljivog uređaja. Apple istražuje načine kako da ga u potpunosti ukloni. Kombinacija stakla i plastike koju koristi Samsung za Z Fold i Z Flip modele pokazuje vidljiv nabor kada se rasklopi, a Apple verovatno nije uveren da to može postići uz njihovu pomoć. Izveštaj iz maja 2024. sugeriše da je Apple potpisao sporazum sa Samsung Display divizijom za izradu savitljivog uređaja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Corning, Apple-ov dobavljač stakla, moraće da stvori savitljivu verziju svog Ceramic Shield ekrana da bi Apple postigao ono što želi. U maju 2024. godine, Design Boom je izvestio kako je Apple podneo patent za savitljivi uređaj sa ekranom koji se sam popravlja, dizajniran da sam popravi manje udubljenja i ogrebotine bez pomoći korisnika.

Funkcije i specifikacije

Jedan nedavno osvojen patent od strane Apple-a detaljno opisuje mehanizam samoočuvanja, koji omogućava da se šarka zatvori tokom pada i na taj način zaštiti ekran od oštećenja. Apple takođe razmatra planove za korišćenje kolor e-ink ekrana na spoljašnjoj strani uređaja, što bi značajno produžilo trajanje baterije. Što se tiče specifikacija, treba očekivati podršku za 5G, dugotrajnu bateriju i procesore visokih performansi.

Apple aktivno razvija savitljivi iPhone, koji bi mogao debitovati već 2026. godine. Očekuje se da će ovaj model imati horizontalno preklapanje, slično Samsung Galaxy Z Flip telefonima. Cena će zavisiti od dizajna i korišćenih materijala i tehnologije, ali se predviđa da će manji, savitljivi model koštati oko 1.199 dolara, dok bi veći, sa novom tehnologijom, mogao koštati oko 2.000 dolara.

Moguće je da će Apple lansirati i premijum verziju zajedno sa jeftinijim modelom, tako da bi oba uređaja pokrila različite delove tržišta i cenovnih kategorija, prenosi ReadWrite.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi