Apple iPhone SE - nove informacije i detalji o izlasku

iPhone SE 4 stiže u martu 2025. godine, donoseći pristupačnu kartu za ulaz u Apple ekosistem, sa fokusom na AI funkcije i konkurenciju Google Pixel 9a i Samsung Galaxy S24 FE telefonima

Apple iPhone SE - nove informacije i detalji o izlasku

Sledeći Apple iPhone planiran je za lansiranje u martu 2025. godine. Sa najavom da će proizvodnja početi u decembru ove godine, Apple zajednica s nestrpljenjem iščekuje novi iPhone SE u svojoj porodici.

Renoviranje iPhone SE modela 

Ovo će biti četvrti iPhone SE otkako je ova linija telefona predstavljena 2016. godine, sa poboljšanjem hardvera koji je dobio 2020. i 2022. godine. iPhone SE je u suštini jedini Apple pametni telefon srednjeg ranga, koji omogućuje pristupačniji način ulaska u Apple ekosistem, nego što je to slučaj sa glavnim iPhone-a modelima telefona. S obzirom na to da se Apple konstantno fokusira na premijum uređaje, SE predstavlja ključnu opciju za korisnike sa ograničenim budžetom.

Detalji o iPhone SE modelu iz 2025. godine dolaze od poznatog Apple analitičara Ming-Či Kuo-a. On napominje da će „masovna proizvodnja iPhone SE4 započeti u decembru 2024, sa projektovanom proizvodnjom od oko 8,6 miliona jedinica od decembra 2024. do prvog kvartala 2025. godine.“

iPhone SE će se neizbežno porediti sa Google Pixel 8a i Samsung Galaxy S24 Fan Edition modelima. Ova dva telefona takođe ciljaju kupce srednjeg ranga i proistekli su iz moćnijih uređaja koji koštaju značajno više.

Alternative za iPhone SE 

Google je lansirao Pixel 8a u maju 2024. godine. Porodica Pixel telefona je sada u svojoj devetoj iteraciji, a očekuje se da će Google predstaviti Pixel 9a na I/O događaju u maju. To ostavlja iPhone SE u povoljnoj poziciji u pokušaju da nadmaši Pixel 8a, iako će se ubrzo suočiti sa konkurencijom Pixel 9a modela nakon lansiranja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Samsung Galaxy S24 FE takođe se nalazi pri kraju svog ciklusa, jer su osnovni modeli Galaxy S24, S24+ i S24 Ultra objavljeni u januaru 2024. godine. S obzirom na to da FE dolazi pred kraj godišnjeg ciklusa proizvoda, ne samo da će biti šest meseci stariji od iPhone SE, već će januar 2025. doneti prelazak Samsunga na promociju S25 modela, ostavljajući S24 FE u nezgodnoj poziciji koja izgleda starije nego što jeste.

Apple obično predstavlja iPhone SE kao uređaj sa performansama sličnim glavnim iPhone modelima. To će definitivno biti slučaj i sa sledećim modelom. Tim Kuk i njegov tim guraju ulazak kompanije u tržište generativne veštačke inteligencije, a iPhone SE će se nesumnjivo pozicionirati kao pristupačna AI opcija i Apple uređaj „dizajniran od samog početka“ da podrži Apple Intelligence paket generativnih AI alata.

S obzirom na to da će Android konkurencija u ovom cenovnom segmentu biti u velikoj meri okrenuta veštačkoj inteligenciji, uz već pomenute Google i Samsung uređaje sa drugom generacijom AI softvera, biće ključno da Apple stekne prednost na ovom prilično konkurentnom tržištu.

iPhone SE je više od običnog iPhone-a. Bez SE modela, Apple ne može dopreti do tržišta sa trenutnom tehnologijom. Bez SE-a, Apple ne može nastaviti da gura svoje početne napore u zrelije generativno AI okruženje i konačno, bez SE modela, Apple bi morao da prepusti konkurenciji veliki deo tržišta, piše The Forbes.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi