Apple očekuje da će veštačka inteligencija bolje pogurati prodaju nego USB-C, zato povećava proizvodnju iPhone 16

Apple očekuje da će Apple Intelligence biti ključan za uspeh iPhone-a 16, ali izazovi u EU i odložene funkcije postavljaju pitanje da li će ispuniti visoka očekivanja prodaje

Apple očekuje da će veštačka inteligencija bolje pogurati prodaju nego USB-C, zato povećava proizvodnju iPhone 16

iPhone 16 je pred vratima, a izgleda da Apple ima puno poverenja u njegov uspeh. Iako je iPhone 15 doneo veliki korak napred uvođenjem USB-C, kompanija veruje da će Apple Intelligence biti mnogo privlačniji razlog za nadogradnju i kupovinu novih modela telefona.

Zbog toga je Apple navodno naručio delove za izradu skoro 90 miliona iPhone-a, što je povećanje u odnosu na prošlogodišnjih 80 miliona. Ironično je da sami dobavljači komponenti predviđaju skromne rezultate za 2024. godinu, jer smatraju da veštačka inteligencija neće biti dovoljan razlog za kupovinu i prelazak na iPhone 16.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Trenutno, mnoštvo stručnih medija iz ove oblasti ne veruje da je Apple-ova interpretacija veštačke inteligencije dovoljno impresivna da opravda skromnu nadogradnju hardvera. Mark Gurman iz Bloomberg-a kaže da je Apple Intelligence manje impresivan u poređenju sa Gemini-jem. Dodatni problem je što iPhone 16 neće biti lansiran sa kompletnim Apple Intelligence funkcijama, već će ih dobiti tek sledeće godine.

Još veći problem predstavlja ispunjavanje prodajnih ciljeva za iPhone 16: AI bi mogao biti jedini razlog za kupovinu iPhone-a 16, ali ta funkcija neće biti dostupna u EU. Ovo je možda najfragmentiranije lansiranje iPhone-a u istoriji.

Ako čitav region koji generiše toliko prihoda neće dobiti najperspektivniju funkciju novog Apple-ovog pametnog telefona, zašto bi ga onda kupovali? Da ne pominjemo činjenicu da sukob između Apple-a i EU već počinje da narušava zatvorenost Apple-ovog ekosistema. iPhone 16 će biti potpuno drugačiji telefon u EU.

Apple je oduvek pravio solidne telefone, čak i kada su mnoge odluke kompanije bile kontroverzne. Nema sumnje da će iPhone 16 biti jedan od najboljih telefona koji se mogu kupiti danas, piše Phone Arena.

Da li će to biti dovoljno da ispuni očekivanja Apple-a? Ili će Apple morati da prihvati slabe prodajne rezultate, kao što je bio slučaj sa Apple Vision Pro?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi