Apple roadmap: stižu iPhone SE 4, savitljivi telefoni i iPad tableti

Očekuje se da će iPhone SE 4 biti lansiran sledeće godine, a procureli roadmap nam daje nove informacije o samom uređaju, ali i rendere

Apple roadmap: stižu iPhone SE 4, savitljivi telefoni i iPad tableti

Apple iPhone SE 4 je trenutno vruća tema zbog procurelog roadmapa kompanije koji nam je dao informacije o tome kada ga možemo očekivati. Dokument navodno dolazi od finansijske kompanije Samsung Securities (iz ove perspektive vrlo ironičnog imena), pa informacije treba uzeti s rezervom.

Procurili dokument nudi pregled onoga što bi moglo doći od Apple hardvera do 2027. godine – i izgleda da će tehnološki gigant biti prilično zauzet. Pored iPhone SE 4, na ne tako dalekom horizontu su sklopivi iPhone i Apple AR naočare.

Dobra vest? Ako je dokument verodostojan, iPhone SE 4 dolazi sledeće godine. Sklopivi 8-inčni iPhone će biti predstavljen 2026. godine, dok će sklopivi 20-inčni iPad i AR naočare stići 2027. godine.

Naočare će sigurno biti rival Ray-Ban Meta pametnim naočarima koje je nedavno koristio Mark Zuckerberg.

Šta znamo do sada o iPhone SE 4?

Apple navodno modernizuje liniju iPhone SE. Originalni iPhone SE, koji je izašao 2022. godine, imao je izrazito zastareo dizajn sa velikim okvirima i fizičkim dugmetom za početni ekran koje korisnici Apple-a mogu povezivati sa znatno ranijim modelima pametnih telefona.

Njegov naslednik, iPhone SE 4, mogao bi imati dizajn sličan iPhone 16 i Dynamic Island (oblast u obliku pilule koja sadrži hardver za kameru kao i ključna obaveštenja iPhone-a), prenosi SuperCarBlondie. Ove informacije dolaze od leaker-a  Majin Bu, koji je pisao o dolazećem modelu na X mreži.

Takođe je rekao da će, za razliku od neobjavljenog iPhone 16, iPhone SE 4 imati kameru sa jednim sočivom umesto dvostruke kamere. iPhone SE 4 će navodno imati dimenzije slične iPhone XR.

Phone XR ima ekran od 15,5 cm (6,1 inča) poput iPhone 15. Međutim, veći okviri znače da su njegove stvarne dimenzije 150,9 x 75,7 x 8,3 mm (5,9 x 3 x 0,33 inča).

Izgled sličan iPhone 16 umesto iPhone 15 verovatno je rezultat glasina da će iPhone SE 4 takođe imati Action dugme. Priča se i o tome da će iPhone 16 Pro imati potpuno novo dugme ‘Capture’.

Kao i kod svih curenja informacija, ove tvrdnje treba uzeti s rezervom jer su u suprotnosti s drugim informacijama – kao što je iPhone SE 4 sa notch-om i bez Dynamic Island-a. Samo vreme (i Apple) će pokazati šta je zapravo tačno.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. agasoft

    Ko iz vaše redakcije prevede ovaj roadmap, častim piće. Hajde, procureli roadmap. Mo'š misliti...
    Mene bi malo bilo sramota... Prevedu tekst sa engleskog ali engleski znaju da govore preko filmova i serija i cvrc. Roadmap se ne pominje u serijama.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi