Apple Vision Pro, snažna prodaja tokom prednarudžbina, brza rasprodaja

Kompanija Apple navodno je prodala 180.000 jedinica svojeg visoko iščekivanog Vision Pro headseta tokom zvanične faze prednarudžbina u SAD

Apple Vision Pro, snažna prodaja tokom prednarudžbina, brza rasprodaja

Tehnološki gigant iz Kupertina, kompanija Apple, navodno je prodala procenjenih 180.000 jedinica svojeg visoko iščekivanog Vision Pro headseta tokom zvanične faze prednarudžbina u Sjedinjenim Američkim Državama. “Revolucionarni” uređaj za proširenu stvarnost, prvi put predstavljen u junu od strane kompanije, već je privukao pažnju potrošača, rezultirajući brzom rasprodajom i rokovima isporuke koji su sada odloženi na 5-7 nedelja.

Poznati analitičar Ming-Chi Kuo, poznat po preciznim predviđanjima u vezi Apple proizvoda, pružio je uvid u impresivne prodajne brojke. Kuo procenjuje da se prednarudžbe za Vision Pro kreću između 160.000 do 180.000 jedinica. Bez obzira na visoku cenu uređaja, snažna početna potražnja sugeriše na značajan interes tržišta za najnovije Apple-ovo ulaganje u tehnologiju proširene stvarnosti.

Vision Pro možda dosegne brojku od pola miliona uređaja

Obično, Apple doživljava nagli porast potražnje za svojim proizvodima tokom faze prednarudžbina, pri čemu se rokovi isporuke često prilagođavaju kako bi se zadovoljio ogroman interes. Međutim, procenjeni vremenski rokovi isporuke za Vision Pro ostali su nepromenjeni u dva dana nakon početka prednarudžbina. Ova odstupanja od uobičajenog su navela stručnjake industrije da spekulišu o jedinstvenosti tržišnog pozicioniranja Vision Pro uređaja i prirodi generisane potražnje.

Ming-Chi Kuo, dok je optimističan u vezi sa početnim uspehom Vision Pro uređaja, predviđa postepeno opadanje potražnje kako prvi korisnici budu dobijali svoje narudžbine. Za razliku od drugih Apple uređaja, poput iPhone-a, gde se potražnja obično pojačava nakon lansiranja, Kuo sugeriše da bi Vision Pro mogao pratiti drugačiji put, imajući u vidu njegov specifičan karakter i ciljanu publiku.

Gledajući unapred, Kuo predviđa da će Apple do kraja godine isporučiti ukupno 500.000 jedinica Vision Pro uređaja, obeležavajući značajan korak u kompanijinom ulasku u AR svet. Dok potrošači nestrpljivo očekuju svoje isporuke, a Vision Pro postaje fokus tehnoloških diskusija, Apple se čini spremnim da ostvari značajan uticaj na brzo rastuće tržište proširene stvarnosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. NevisStarShine

    Neće preći milion, ovo novinari i botovi navalili.

  2. Zlatan_ibro

    Sta znaci nametnuti markting. ovo im je doomed to fail u startu. sve velike kompanije su odbile da pruze podrsku kao netflix itd
    moci ce da sredjuju tabele u exelu sa ovim vr helmetom ili da ciste virtuelno lisce po parkovima

  3. NevisStarShine

    Sta znaci nametnuti markting. ovo im je doomed to fail u startu. sve velike kompanije su odbile da pruze podrsku kao netflix itd
    moci ce da sredjuju tabele u exelu sa ovim vr helmetom ili da ciste virtuelno lisce po parkovima

    Ma nece ovo niko ni kupiti, em tolike pare em ne možeš nikome da pokažeš em neudobno postane jako brzo ko i svaka ova kaciga od VR-a. Dok to ne bude izgledalo kao Ray Ban, ništa od toga.

  4. Devil 2000

    VR naocare su kao i 3D televizori, prolazni trend, a totalno neprakticno i neprivlacno za duze koriscenje.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi