Apple za iPhone 16 testira napredni Samsung CMOS senzor

Apple je navodno u završnoj fazi procene kvaliteta CMOS senzora slike za iPhone 16 koje obezbeđuje Samsung System LSI.

Apple za iPhone 16 testira napredni Samsung CMOS senzor

Apple testira napredne CMOS senzore slike (CIS) od Samsunga koji bi mogli debitovati u iPhone 16 seriji kasnije ove godine, izveštava The Elec. Istorijski gledano, Apple se oslanjao isključivo na Sony za svoje kamere, ali nedavni događaji ukazuju na strateški pomak ka Samsungu zbog zabrinutosti za pouzdanost i potrebe za novim tehnologijama u iPhone 16.

Apple prelazak na Samsung proizilazi iz problema sa Sony-jem prošle godine, kada su kašnjenja u isporuci senzora uticala na raspored lansiranja iPhone-a 15. Kao rezultat toga, Apple je započeo razvoj novih senzora sa Samsungom 2023. godine. Ako Samsung prođe trenutne testove kvaliteta, biće to prvi put da kompanija isporučuje senzore slike za iPhone, počevši sa iPhone-om 16.

Novi senzor za iPhone 16 ima jedan sloj više

Novi kamera senzor za iPhone 16 iz Samsunga ima trostruki sloj, unapređenje u odnosu na prethodnu konfiguraciju sa dva sloja. Svaki sloj u novom dizajnu sadrži odvojene elemente: fotodiodu, tranzistore i analogno-digitalni konvertor. Ovo odvajanje omogućava veću gustinu piksela, smanjenje šuma i manje veličine piksela, poboljšavajući ukupni kvalitet slike za iPhone 16.

Napredni dizajn kamere iPhone 16 koristi hibridno povezivanje sloja na sloj, direktno povezujući slojeve preko bakarnog podmetača. Ova inovacija eliminiše potrebu za prenosnim ispupčenjima signala, što rezultira manjim senzorom sa bržim brzinama prenosa podataka.

Očekuje se da će novi pametni telefoni kompanije Apple, koji bi trebali biti lansirani na jesen, doneti nove karakteristike kamere, uključujući namensko Capture dugme za snimanje i 48-megapikselnu ultra široku kameru. Ova poboljšanja naglašavaju Apple posvećenost napredovanju tehnologije kamera i pružanju superiornog fotografskog iskustva sa serijom 16.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi