Apple svim snagama pokušava da vas ubedi da zamenite stari i kupite novi iPhone 15

Američka kompanija Apple na razne načine pokušava da odradi marketing novih iPhone 15 uređaja, a ove godine je posegnula i za isticanjem manja onih starijih

Apple svim snagama pokušava da vas ubedi da zamenite stari i kupite novi iPhone 15

Iako Apple svake godine podstiče svoje korisnike da zamene stari iPhone i tako „se nadograde“ na neki od najnovijih modela, retko kada je posezao za isticanjem mana svojih starijih telefona. To je upravo deo nove marketing strategije za iPhone 15, pri čemu je čak lansirana i nova stranica na zvaničnom sajtu pod imenom „Razlog za nadogradnju“, na kojoj se navode nedostaci starih telefona.

Tako dolazimo do trenutka da zvanični Apple sajt detaljno opisuje nedostatke čak sedam starih iPhone modela i upoređuje ih sa svojom najnovijom iPhone 15 serijom. Međutim u isticanju nedostataka starih telefona, upadljivo je da se kompanija uglavnom fokusira na iPhone 11 i iPhone 12 serije, što ukazuje na to da Apple baš želi da korisnici ovih dveju generacija telefona pređu na nove.

Na primer, ako kliknete na iPhone 11 i iPhone 15 na ovoj stranici stranici, biće navedeni različiti nedostaci iPhone 11 modela i razlozi koji bi trebalo da vas ubede da pređete na iPhone 15. Tako je, između ostalog navedeno da je rezolucija fotografija iPhone 15 modela četiri puta veća, prostor za skladištenje je dva puta veći, a prisutno je naravno i telefoto sočivo sa više prostora za zumiranje, brzina GPU-a A16 čipa je 60 posto brža od A13, dodatak tzv. Dynamic Island zone i mnogo drugih karakteristika.

Ovakav potez, iako nesvakidašnji, ipak ne iznenađuje mnogo s obzirom na to se prodaja iPhone 15 drži na klimavim nogama, iako je imala uglavnom snažnu početnu prodaju, pa kompanija očito pokušava svim silama to da poboljša.

U Kini je primera radi, prodaja iPhone telefona opala za čak 24 posto u prvih šest nedelja ove godine, a prestigao ju je Huawei sa svojim telefonima. Da bi spasio situaciju na ovom tržištu, Apple je čak pokrenuo promotivne cene, koje nisu karakteristične za njegove najnovije modele.

Mnogi analitičari su uprkos pojačanom marketingu, pesimistični po pitanju isporuka Apple telefona u ovoj godini, a to verovatno čini kompaniju nervoznom i sad žarko pokušava da popravi stvari i da ubedi kupce da zamene stari iPhone novim.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. hedgehog

    Nek organizuju staro za novo 🤪

  2. Stefan1995

    Staro za novo kao u USA i moze svake godine lagano da se menja, bez razmisljanja.

  3. Planiram da kupim jedan očuvan SE 1. gen. da bih imao rezervni za ovaj koji koristim godinama.

  4. Labello

    Staro za novo ali da to vredi, a ne kao u Ja Stil, iPhone star dve godine, sto je na oglasu 500e, oni ti nude jedva 200e. :D Fak of.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi