„Battery AI“ tehnologija za Samsung Galaxy S25 seriju donosi bolje performanse baterije

Glasine o korišćenju „Battery AI“ tehnologije za Samsung Galaxy S25 ukazuju na povećanje snage baterije za 10 posto, uz očuvanje postojećih performansi

„Battery AI“ tehnologija za Samsung Galaxy S25 seriju donosi bolje performanse baterije

Iako će, sudeći po dosadašnjim glasinama, predstojeća Samsung Galaxy S25 serija telefona imati isti kapacitet baterija od 5.000 mAh kao i S24 linija, nove informacije ipak otkrivaju unapređenja na ovom polju. Naime, uvođenjem „Battery AI“ tehnologije, Samsung se nada da će povećati rezervnu snagu baterije do 10 posto, bez loših uticaja na postojeće performanse telefona.

Samsung Galaxy S24 linija telefona je predstavljena sa prvim softvreskim paketom koji pokreće veštačka inteligencija, nazvanim Galaxy AI. Budući da su novi modeli činili 53 posto operativnog profita korejskog giganata u prvom kvartalu 2024. godine, mogli bismo da zaključimo da su upravo ove AI karakteristike bile jedan od razloga njihove popularnosti. Nešto slično mogli bismo i da vidimo na sledećoj seriji telefona, kroz Battery AI funkcije veštačke inteligencije koje unapređuju bateriju.

Iako već nekoliko godina postoji softver za povećanje performansi baterije, aktuelne glasine sugerušu da bi „Battery AI” mogao da eliminiše nebitne pozadinske zadatke koji troše sistemske resurse na Galaxy S25 seriji, kako bi povećao ukupnu rezervno vreme rada baterije za pet do desert procenata. Sudeći po imenu, Battery AI je sledeća inteligentna funkcija uklopljena u narednu Galaxy AI verziju, koja produžava vreme rada bez uticaja na performanse, piše WccfTech.

Korisnik na platformi X (bivši Twitter), koji se potpisuje kako PandaFlash, komentarišući ovu vest rekao je da ga je neimenovani izvor iz kompanije Samsung obavestio o ovoj funkciji i njenoj upotrebi na sledećoj premijum Galaxy seriji telefona. Ipak, detalji o tome kako će Battery AI tačno da funkcioniše još nisu poznati.

Zanimljivo je da izvor koji koristi PandaFlash ne pominje da će Battery AI biti dostupan za Galaxy S5 seriju, ali s obzirom da se većina njegovih objava vrti oko predstojećih Samsung modela, a Galaxy AI je deo glavnih marketinških napora kompanije, ovaj dodatak verovatno će biti uključen u sledeću seriju telefona.

Možemo naslutiti i da će solidna integracija NPU-a na Snapdragon 8 Gen 4 ili Exynos 2500 čipu sa „Battery AI” biti ključna u podizanju trajanja baterije na sledeći nivo. No, nažalost, dostupni detalji o ovoj funkciji su retki i zasnivaju se na glasinama, što znači da smo još daleko od zvaničnih informacija.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. Masinac

    Nesto ne verujem da dodavanje procesa moze poboljsati bat, obicno je suprotno, al ajd da vidimo.

  2. s4m3m4n

    Umesto da naprave bolju bateriju oni pokušavaju software-ski da to reše...

  3. NevisStarShine

    Umesto da naprave bolju bateriju oni pokušavaju software-ski da to reše...

    Baterija uopšte i nije problem već SoC i posebno modem, pa i sam SamsungFab. Samo zameniš Exynos model sa Snapdragon i odmah baterija 20% bolja.

  4. s4m3m4n

    Jeste, ali onda moraš uzeti ultru, jel više ne prave za srednju klasu snap što je velika šteta.

  5. NevisStarShine

    Jeste, ali onda moraš uzeti ultru, jel više ne prave za srednju klasu snap što je velika šteta.

    Ultra je "ultra" klasa, S serija je "visoka". Ali to na stranu, poenta je - nije do baterije, tačno znamo i možemo da izmerimo do čega je.

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi